Tee itse huopatohvelit

Huima-huopatohvelit ovat mitä mainioimmat kun lattiat ovat viileät. Punos pohjassa estää liukastumisia.

huopatohvelit

Malli: Pia Heilä, Kauhavan Kangas-Aitta Oy
Koot: 36/37, 38/39, 40, 41/42
Tarvikkeet: Kauhavan Kangas-Aitan 3 mm huopalevyä (100 % villa, leveys n. 90 cm) tummanharmaata (02) 30-30-35-35 cm, nahkajäljitelmänauhaa (100 % akryyli, 30 m/rulla) tummanruskeaa 3,5 m, ompelulankaa, 8 cm harmaata 2 cm leveää tarranauhaa, nahkareijitin ja isosilmäinen parsinneula.

huopatohvelit

Työohje: Voit tulostaa huopatohvelien kaavat 1:1-koossa alta. Yhdistä kaavojen sivukappaleet yhdeksi kaavanosaksi liittämällä toisiinsa kirjaimet A-B (= koot 36/37 ja 38/39) ja numerot 1-2 (koot 40 ja 41/42 ). Leikkaa huovasta 2 x päällinen, 2 x pohja, 2 x pohjallinen (= pienennä pohjakaavan reunoilta 7 mm) ja halutessasi 2x remmi. Leikkaa kpl:t peilikuvikseen (= oikea ja vasen jalka). Leikkaa remmilliseen malliin tarranauhasta 2 x 4 cm:n pätkät. Reijitä pohja kaavan mukaan. Ota 170 cm nahkajäljitelmänauhaa, ompele reikiin ketjupisto-ommel ja päättele nauhan päät ompeleen np:lle.

Remmi: Neulaa remmi päälliosaan, tikkaa op:lta muutaman mm:n päässä reunasta ja kiinnitä np:lle jäävä osa käsin. Ompele tarranauhan pehmeä puoli remmiin ja tarrapuoli päälliseen. Rullaa vielä remmin pää tarranauhaan asti ja ompele huomaamattomin pistoin. Taita päällisen np:t vastakkain, neulaa ja ompele keskisauma 0,5 cm:n sv:lla. Neulaa päällinen pohjaan (np:t vastakkain) tarkasti ja tiheästi: kohdista ensin päällisen sauma pohjan kärkimerkkiin ja neulaa sekä poikittain että pitkittäin, jotta kpl:eet pysyvät varmasti paikallaan. Neulaa sitten kantapää pohjan kantamerkkiin. Jatka kohti kärkeä ja jätä päällisen syötösvara tossun kärkeen varvastilaa varten. Neulaa syötös tasaisesti ja tiheästi n. 10 cm:n matkalle kärkimerkin molemmin puolin. Ompele suoralla koneompeleella 0,5 cm:n saumanvaralla. Aloita ommel päällisauman juuresta ja päätä se sauman toiselle puolelle. Laita pohjalliset paikoilleen. Voit ommella tossut myös käsin polyamidivahvisteisella Lykke-langalla. Harsi saumat huolellisesti ja ompele sitten tikkipistoin teräväkärkisellä parsinneulalla.

Hoito- ja pesuohje: Käsinpesu tarranauha suljettuna. Pese pohjalliset erikseen. Muotoile puolikuiva tossu täyttämällä se muovilla loppukuivauksen ajaksi.

Lanka- ja ohjetiedustelut: Kauhavan Kangas-Aitta 06 434 5500

Tulosta tästä Huima-huopatohvelin kaava.

Lisää käsityöideoita:
Raanu huopakankaasta
Punottu huopakori
Näyttävät huopahelmet
Pannun- ja lasinaluset huovasta

Kuvat: Mirva Kakko

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tee itse huopatohvelit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X