Käsityö

Tee kesäinen kirjottu puhelinkotelo ilman ompelukonetta

Kalliosaarella, keskellä erämaata tai laiturin nokassa. Kukkiva silmälasikotelo tai puhelimen suoja on mahdollista tehdä vaikka ilman ompelukonetta.

Kesäinen puhelinkotelo kirjotaan passionkukalla, jonka ulkonäkö on epätodellinen, kaunis ja herkkä. Keskellä kukkaa on viisi vihreää hedettä ja kolme purppuraa emiä. Niitä ympäröi verho- ja terälehdet, joiden päällä on vielä kehä ohuen ohuita säikeitä. Kukkaloisto kestää vain muutaman päivän, mutta kirjottuna pitkään.

Lue myös: Pitsikassi kesään, sopii myös neulomisen vasta-alkajille!

Kirjottu puhelinkotelo, tarvikkeet:

Pala luonnonvalkoista pellavaa, ompelulankaa, nappinyöriä ja Anchor-muliinilankoja seuraavissa väreissä:

Aloita puhelinkotelo näin:

Mittaa silmälasit, aurinkolasit tai puhelin ja leikkaa pellavasta sopivan kokoinen pala koteloa varten. Kotelo muodostuu yhdestä palasta, joten sen pitää riittää päälli- ja alapuoleksi, sauma tulee toiselle sivulle. Huomioi myös, että mitassa on tarpeeksi varaa säilytettävän asian korkeudelle.

Lisää palan kaikkiin reunoihin noin 6 mm saumanvaroja. Mieti kirjonnalle paikka ja jäljennä oheinen kuva jäljennyspaperilla tai valoa vasten piirtämällä kankaalle.

Kirjailuohje silmälasipussukalle, kirjottu puhelinkotelo

Kirjo kukka mallikuvaa hyödyntäen

Käsin ommellessa:

Taita kangas kaksin kerroin nurjat puolet vastakkain ja taita reunoilta saumanvarat sisään. Pellavaan on helppo vetää tiukat taitteet kynnellä. Ompele sivu ja pohja tihein aivipistoin. Huolittele sisälle jäävät saumanvarat yhteen luottelupistoin.

Taita pussukan yläreunaan kapea kaksitaitteinen päärme ja ompele se aivipistoin, halutessasi voit käyttää koristeena värillistä muliinilankaa.

Koneella ommellessa:

Taita pala kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain, ompele sivu- ja alareuna 6 mm päästä reunasta. Huolittele saumanvarat ja käännä pussukka.

Taita ja ompele pussukan yläreunaan kapea kaksitaitteinen päärme.

Kotelon viimeistely

Kiinnitä nyöri keskelle takapuolen yläreunaa ja nappi etupuolelle sopivaan kohtaan.

Ohje on julkaistu Kotiliesi 15/2017 -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee kesäinen kirjottu puhelinkotelo ilman ompelukonetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.