Tee paperinarusta kätevä sermi

Paperinarusta kudottu sermikangas pingotetaan puukehyksiin. Kätevä Pallomeri-sermi antaa näkösuojaa tai toimii varjostimena.

Malli: Minna Ahonen / Pirkanmaan kotityö
Valmis koko: Sermin ulkomitat 2 x 65 x 150 cm
Teetä sermin kehykset ja sarana puusepällä. Pyydä jättämään kehysten vastaparit auki, jotta saat pingotettua kankaan niiden väliin.
Acrylivärejä esimerkiksi Pebeon: musteensininen, harmaa, sinapinkeltainen, sammalenvihreä (voit myös itse sekoittaa värit pääväreistä)
Loimi: Pirkanmaan Kotityön Minipaperi valkoinen (001) 700 g. Leveys 60 cm, tiheys 5 l / cm, pirta 50 / 2, lankaluku 300, pituus 3,80 m
Sidos: Palttina
Kude: Pirkanmaan Kotityö Oy:n Minipaperi valkoinen (001) 510 g
Kuteen tiheys: 4.

Kutominen: Sivele kankaan alku noin 1 cm leveydeltä alkusolmujen jälkeen vedellä laimennetulla liimalla ja anna kuivua. Kudo 3,10 m kangasta palttinaksi 4 tiheydellä. Viimeistele kankaan loppupää liimaseoksella ja anna kuivua. Ota kangas pois puista.

Kuviointi: Mittaa ja merkitse kankaan keskikohta. Sivele liimaseoksella keskikohta 2 cm:n alueelta ja anna kuivua. Leikkaa kangas kahteen osaan keskeltä kovetettua aluetta. Piirrä ohuelle paperille pallojen paikat. Pallon halkaisija on 3,5 cm. Pallot ovat 10,5 cm päästä toisistaan leveys suunnassa ja 11 cm päässä korkeussuunnassa. Asettele pallojonot lomittain. Piirrä viisi palloriviä paperille mustalla tussilla ja aseta se paperikankaan alle. Pallot näkyvät läpi. Sekoita värit ja maalaa pallot kankaalle. Maalaa kankaan molemmat puolet, maalaa pallot samalle kohdalle myös toiselle puolelle. Maalattava alue on 143 x 56 cm.

Kiinnitä paperikangas sermin toisen riman puolikkaaseen nitojalla ensin alarimaan ja sitten kiristäen ylärimaan. Jos kangasta jää yli liimaa kankaan kiinnityskohtaan uusi reuna ja leikkaa ylimääräinen pois ja kiinnitä vastapari rimasta paikalleen naulaamalla. Kiinnitä lopuksi mahdolliset kulmatuet. Tee samoin toinen puoli sermistä.

Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö 03 225 1420, taitopirkanmaa(at)taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi

Lisää kudontaohjeita:
Matto x 4
Kauniit villatyynyt
Ruutuviltti
Bambu-matto
Laituri-poppanaliina

Kuva: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tee paperinarusta kätevä sermi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X