Tuliko pipoon reikä? Näin korjaat lempipipon kevyesti ja kivasti

Apua! Kääpiösnautseri Vickan pääsi käsiksi emäntänsä lempipipoon ja nyt tarvitaan apua, jotta ulkoilureissujen tyylikkyys säilyy.

Emäntä heitti kostean piponsa kuivumaan vintin portaille, paikkaan, johon Vickan-koirulilla ei ole asiaa. Mutta kuinkas kävikään? Emännän kiharoille riittävän iso, suloisen pehmeä opossiuminvillainen pipo löytyi koirakäsittelyn jäljiltä reikäisenä. Emäntä tarttui nopeasti neulaan ja lankaan ja kursi reiän kasaan, mutta joutui toteamaan, että kyllä nyt tyylikkyys kärsii. Jotain on tehtävä.

Neuvomme vaihe vaiheelta miten korjaat ohuen neuleen helposti niin, että pipoon ei tule paksua peltimäistä parsintakohtaa.

Näitä tarvitset pipon korjaamiseen

  • ompelulankaa ja silmäneulan
  • kevyttä, pörröistä lankaa ja parsinneulan. Pörröinen kevyt lanka peittää hyvin, mutta ei muodosta kovaa, peltimäistä pintaa.
  • palan paperia, sakset ja nuppineulan
Pipon korjaamiseen tarvittavat välineet

Pipon reikä on akuutisti parsittu.

 

Korjaa pipo kauniisti

Leikkaa paperista hiukan parsittua aluetta isompi ympyrä ja laita paperi nuppineulalla alueen päälle. Harsi paperin ulkopuolelle ompelulangalla ympyrä, ota paperi pois.

 

Ompele etupistorivejä vierekkäin

Tuo pörrölanka nurjalta päällipuolelle kello neljän kohdalta ympyrää. Pujottele neula viistosti ympyrän vastakkaiselle reunalle 5-7 millin pistoin, niin että alapuolelle tuleva osuus pistosta on hyvin lyhyt. Käänny ympyrän reunalla ja ompele seuraavan pistorivin pistot edellisten kanssa vastakkaisille kohdille. Tee ensin puolet keskeltä toiseen suuntaan ja sitten keskeltä toiseen suuntaan.

 

Neulos pysyy ohuena ja joustavana

Paikkauskohta pysyy hyvin ohuena. Nurjalla puolella tuskin näkyy pistoja muualla kuin reunoissa. Päättele langat ympyrän kehälle.

 

Valmis korjaus on kuin pipoon kuuluva koriste

Höyrytä korjattu kohta varovasti nurjalta. Siisti tuli.

 

Kääpiösnautseri Vickan ja emäntä

Taas mennään hyväntuulisina lenkille!

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tuliko pipoon reikä? Näin korjaat lempipipon kevyesti ja kivasti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X