Virkkaa tyynynpäälliset paperinarusta

Veikeän värikkäät putkityynynpäälliset virkataan paperinarusta.

Malli: Pirkanmaan Kotityö Oy, Minna Ahonen.
Koko: Pituus 50 cm ja ø 23 cm.
Tarvikkeet: Pirkanmaa Kotityö Oy:n Paperi-lankaa tex 1250 (vyyhti 200 g) beigeä (002) 150 g, oranssia (031) 120 g, vaaleanpunaista (028) 500 g, vaaleanvihreää (014) 150 g, vihreää (023) 100 g. Puuvillakangasta, beigeä (70) 54 x 95 cm, vaaleanpunaista (99) 54 x 95 cm.
Pyöröpuikko: Nro 3,5.
Virkkuukoukku: Nro 3,5.
Paperilangan käsittely: Kostuta lanka ja keri kerälle. Pidä kerä muovipussissa, jotta se pysyy nihkeän kosteana ja taipuu paremmin.

Oranssi-vaaleanpunainen tyyny

Luo 100 silmukkaa oranssilla ja neulo suljettuna neuleena sileää neuletta koko työn ajan. Neulo oranssilla 5 cm, beigellä 2 cm, vaaleanpunaisella 36 cm, beigellä 2 cm ja vielä oranssilla 5 cm. Työn kokonaispituus on 50 cm. Päättele silmukat. Tee kartongista sylinteri, ø 21,5 cm, ja päällystä se muovilla. Kostuta valmis neuleputkilo ja muotoile sylinterin päälle kuivumaan.
Virkatut pääty-ympyrät:
Virkkaa vaaleanpunaisella 6 ketjusilmukkaa. Yhdistä ensimmäinen ja viimeinen silmukka piilosilmukalla renkaaksi.1. krs: Virkkaa lenkkiin 15 kiinteää silmukkaa koukkaamalla silmukka renkaan läpi.
2. krs:
*Virkkaa 2 ks ja sen jälkeen seuraavaan silmukkaan 2 ks.* Toista *-* kerroksen loppuun kahta silmukkaa ja lisäystä. Kerrokselle tulee yhteensä 20 ks.
3. krs:
*Virkkaa 3 ks ja sen jälkeen seuraavaan silmukkaan 2 ks.* Toista *-* kerros loppuun, kerrokselle tulee 25 silmukkaa.
4. krs:
*Virkkaa 4 ks ja sen jälkeen seuraavaan silmukkaa 2 ks.* Toista *-* kerros loppuun.
Jatka näin vielä kaksi kerrosta silmukoita lisäten sammalla tavalla kuin edellä. Tee viimeinen silmukka piilosilmukaksi. Vaihda väri oranssiin ja jatka kuten edellä joka kerroksella silmukoita lisäten kunnes työ on halkaisijaltaan 21 cm. Virkkaa vielä viimeinen kerros ilman lisäyksiä. Sovita päätypalaa neulosputkiloon ja jos se näyttää sopivan kokoiselta, voit päätellä ympyrän. Tarvittaessa virkkaa lisäkerroksia niin, että viimeinen kerros on ilman lisäyksiä. Kostuta työ ja muotoile tasoksi. Tee toinen pääty samalla tavalla. Kiinnitä päätypalat putkiloon virkkaamalla oranssilla langalla seuraavasti: Asettele päätypala putkilon päähän. Vie koukku sekä putkilon reunasilmukan ja ympyrän reunasilmukan läpi ja ota lanka koukulle ja tee kiinteäsilmukka. Jatka näin loppuun. Täytä tyyny ja kiinnitä toinen päätypala samalla tavalla.
Tee sisustyyny: Mittaa ensin valmiin neulostyynyn ympärysmitta. Käsialasta riippuen se voi olla suurempi tai pienempi kuin ohjeessa. Leikkaa vaaleanpunaisesta puuvillakankaasta 53 x 69 cm:n (tai oman mittasi mukainen) pala ja ompele pitkä sivu kiinni. Piirrä päätypalaa hieman suuremmat ympyrät puuvillakankaalle ja leikkaa ne irti. Käännä puuvillaputkilo nurja puoli päällepäin ja kiinnitä ensimmäinen päätypala ompelukoneella. Käännä työ oikein päin ja täytä. Sovita tyynyä tyynynpäälliseen, ja jos täytettä on sopivasti, ompele toinenkin päätypala kiinni. Virkkaa lopuksi virkattu päätypala kiinni tyynynpäälliseen.

Vihreä-vaaleanpunainen tyyny

Tee työ kuten edellä seuraavan raidoituksen mukaan: 2 cm vaaleanpunaisella, 3 cm vaaleanvihreällä, 3 cm tummanvihreällä, 8 cm beigellä, 2 cm vihreällä, 13 cm vaaleanpunaisella, 2 cm beigellä, 8 cm vaaleanvihreällä, 5 cm vihreällä, 2 cm vaaleanpunaisella ja 2 cm beigellä. Virkkaa pääty-ympyrät kuten edellä, mutta värit ovat seuraavat: 6 krs vihreää, 2 krs beigeä, loput vaaleanvihreää, kunnes työn halkaisija on 21,5 cm tai oman käsialasi mittojen mukainen. Tee sisustyyny beigestä kankaasta samalla tavalla kuin edellä.

Hoito: Paperilankatyynyn voi pyyhkiä kostealla tai pestä käsin 30-asteisessa vedessä.
Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh.(03) 225 1420, fax (03) 223 7223, taitopirkanmaa(at)taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.

Avainsanat

Keskustelu

Näistäpä tuli mieleen äitini virkkaamat tyynykissat: Samanlaiset pötkylät se virkkasi puuvillalangasta, raidallisia olivat ja toiseen päähän langalla teki silmät ja viikset ja pienet korvat virkkasi. Toiseen päähän virkkasi hännän. Me lapset sitten rakastettiin niitä kissoja 🙂

Kommentoi juttua: Virkkaa tyynynpäälliset paperinarusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X