Virkkaus

Kaunis raitahuivi aaltoilee kuin meri! Virkkaa huivi helpolla ohjeellamme – valmista tulee vikkelästi

Tämän huivin avulla pysyt aina aallon harjalla. Raitahuivin juju on aaltoilevassa kuviossa, joka syntyy lisäämällä ja virkkaamalla yhteen pylväitä. Huiviin käytetään seitsemää eriväristä lankaa. 

Raitahuivi on klassinen asuste, joka tuo asukokonaisuuteen hauskasti väriä. Tämän raikkaaseen huiviin virkataan raitoja aaltomaisiin kuvioihin.

Huiviin virkataan vuorotellen pylväs- ja kaksoispylväskerroksia. Jokaisella kerroksella vaihdetaan langan väriä, joita on yhteensä seitsemän. Raidoista tulee aaltoilevia, kun aallon harjalla pylväitä lisätään ja pohjassa niitä virkataan yhteen.

Lue myös: Pitkä pitsihuivi kahdessa värissä tuo kevään kaulallesi – kurkkaa ohje ja neulo ihanan kepeä huivi

Raitahuivi – näitä tarvikkeita tarvitset

Tiheys, koko ja mallivirkkaukset

Tiheys: 1 virkkauksen mallikerta (=aloitusketjussa 12 s) = 6 cm ja 2 krs mallivirkkausta = 3 cm.

Koko: 42 x 180 cm

Mallivirkkaus: Virkkaa piirroksen mukaan. Korvaa aina krs:n 1. kp 4 kjs:lla ja 1. p 3 kjs:lla. Tee ensin 1.-3. krs:t ja toista sitten 2.-3. krs:ia. Raidoitus: Tee aina 1 krs kutakin: *hopeanharmaalla, beigellä, vaaleansinisellä, kirkkaansinisellä, sinisellä, turkoosilla ja valkoisella*, toista *-*.

Virkkaa raitahuivi näin

Virkkaa aloitusketjuksi hopeanharmaalla langalla 85 + 4 kjs ja aloita mallivirkkaus piirroksen reunasta, toista 12 s:n mallikertaa 6 kertaa ja tee piirroksen toiseen reunaan.

Jatka virkkaamista tähän tapaan ja toista 2.-3. krs:ia raidoittaen. Kun huivin pituus on n. 180 cm ja olet viimeksi virkannut 1 krs:n hopeanharmaalla langalla, virkkaa koko huivin ympäri 1 krs ks:ita. Sulje krs ps:lla, katkaise ja päätä lanka.

Viimeistely:

Levitä huivi alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla nurjalta puolelta ja anna kuivua.

Raitahuivi, johon saat uppoamaan jämälankakerän jos toisenkin. Voit valita siihen juuri sinulle mieluisat värit. Kuva: Prym Consumer
Kauniiseen raitahuiviin saat uppoamaan jämälankakerän jos toisenkin. Voit valita siihen juuri sinulle mieluisat värit. Kuva: Prym Consumer

Lankatiedustelut: Prym Consumer Finland Oy, p. (09) 274 871.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 3/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaunis raitahuivi aaltoilee kuin meri! Virkkaa huivi helpolla ohjeellamme – valmista tulee vikkelästi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.