Virkkaus Tilaajille

Opi kirjovirkkauksen niksit – suunnittelija Outi Markkanen kertoo, kuinka onnistut

Kirjovirkkaus on kuin virkkaamalla tehtyä kirjoneuletta. Kokeile sitä ensimmäisenä värikkäiden hattujen virkkaamiseen.

Kuten kirjoneuleessa myös kirjovirkkauksessa tehdään kuvioita eri värisillä langoilla.  Kirjoneuleesta poiketen siinä ei näy nurjalla puolella lankajuoksuja, sillä levossa oleva lanka kuljetetaan virkattujen silmukoiden sisällä. Yleensä kirjovirkkaus tehdään kiintein silmukoin, mutta se onnistuu myös puolipylväin ja pylväin.

Kirjovirkkausta voi tehdä tasona sekä suljettuna virkkauksena, jota kannattaa suosia.  Suljettuna virkauksena kuviosta tulee selkeämpi, kun kaikki kerrokset virkataan työn oikealta puolelta. Kerros suljetaan piilosilmukalla, jolloin kuviokerros päättyy selkeästi. Kuvion selkeyttä voi myös parantaa, kun kuvion rajalla vaihtaa langan niin, että virkkaa jo edellisen silmukan viimeisen vaiheen uudella värillä.

Kun teet kirjovirkkausta tasona, voit virkata edestakaisin tai yhteen suuntaan. Molemmissa voit valita haluatko virkata silmukan etu- vai takareunasta. Jos virkataan yhteen suuntaan, langanpäitä ei tarvitse päätellä, kun solmit ne hapsuiksi.

Kokeile kirjovirkkausta hattujen lisäksi laukkuihin ja pusseihin sekä mattoihin. Silmukan sisällä kulkeva lanka tekee tuotteesta ryhdikkään, tiiviin ja kestävän.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Opi kirjovirkkauksen niksit – suunnittelija Outi Markkanen kertoo, kuinka onnistut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.