Tee itse matto – katso 5 helppoa ideaa

Nyt on ohjeita joista valita! Uusi, itsetehty matto tekee kodin tai mökin sisustuksesta kauniin ja kodikkaan helposti ja nopeasti.

Uusi matto piristää kummasti makuu- tai olohuoneen ja terassin sisustusta. Näistä ohjeista löydät romanttisia, kukka-aiheisia ja graafisia mattoja.

Lue myös: Kudo raikas Kirjopolku-matto

Virkattu matto mustavalkoisella aallokko-kuviolla

Maton aaltoileva kuvio muodostuu lomittain virkattavista erimittaisista silmukoista. Molemmilla väreillä toistetaan kahden kerroksen mallikertaa ja värinvaihto osuu aina toiseen reunaan.

Maton lopullinen koko on 70 × 150 cm ja lanka on 80 % kierrätyspuuvillaa.

Ohje: Virkattu matto mustavalkoisella aallokko-kuviolla

Virkattu matto mustavalkoisella aallokko-kuviolla

Kauniin sinivihreä matto ontelokuteesta

Kauniin sinivihreä matto tuo olohuoneeseen tai parvekkeelle valoisan ja raikkaan tunnelman! Matosta tulee ryhdikäs, kun se tehdään napakalla käsialalla kierrätyspuuvillaisesta ontelokuteesta.

Matossa on tyylikäs salmiakki-kuviointi, joka tekee maton ilmeestä kauniin koristeellisen. Voit tehdä maton myös usealla eri lankavärillä.

Valmiin maton koko on n. 78 × 140 cm. Lanka on Lappajärven Värjäämön Ella -ontelokudetta.

Ohje: Virkkaa kauniin sinivihreä matto parvekkeelle ontelokuteesta

Kauniin sinivihreä matto ontelokuteesta

Ihana kukkamatto afrikkalaiseen tyyliin

Virkkaa lahjaksi tai oman kodin kaunistukseksi paksusta langasta Suopursu-matto. Mattoon virkataan afrikkalaisia kukkia paksusta karvalangasta.

Maton lopullinen koko on 61 x 86 cm.

Jos innostuit maton ohjeesta, tee sen kaveriksi myös arfikkalainen torkkupeitto. Peitto koostuu 196 kokonaisesta ja 16 puolikkaasta afrikkalaisesta kukasta.

Ohje: Kaunis kukkamatto afrikkalaiseen tyyliin

Ihana kukkamatto afrikkalaiseen tyyliin

Virkattu, pyöreä matto piristää sisustusta

Pyöreän maton virkkaaminen aloitetaan keskeltä ja muoto syntyy silmukoita lisäämällä. Tee mattoja eri väreissä itsellesi kotiin, mökille sekä kaverille.

Maton halkaisija on n. 62 cm. Lanka on 50 % puuvillaa ja 50 % polyesteria.

Artikkelissa on erikseen ohjeet mattoon sopiville sisustustyynyille. Virkatut tyynyt yhdistettynä mattoon tekevät kokonaisuudesta kauniin ja kodikkaan!

Ohje: Virkattu matto ja lattiatyynyt piristävät sisustusta

Virkattu pyöreä matto piristää sisustusta

Virkkaa graafinen palapelimatto

Mattoa varten on virkattu 1 keskipala ja 4 sivukappaletta puolipylväin. Kappaleet ommellaan yhteen kuvan mukaan. Maton koko on 76 x 76 cm ja ohjeessa käytetty lanka on 100 % juuttia.

Matto on hyvin helppo tehdä, joten se sopii myös aloittelevalle virkkaajalle. Voit halutessasi myös virkata maton muilla väreillä.

Ohje: Virkattu graafinen palapelimatto

Virkkaa matto graafinen palapelimatto

Näiden ohjeiden lisäksi voit tutustua kauniin vaaleaan Kimalle-maton ohjeeseen. Kokeile myös neulomisen ja virkkaamisen sijaan arm knitting -tekniikkaa, jossa loihdit matot ja peitot ilman puikkoja!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tee itse matto – katso 5 helppoa ideaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X