Virkkaus

Virkattu joulukuusi seinälle: Tämä kaunis joulukoriste sopii myös allergiaperheeseen – katso ohje!

Virkattu kuusi ei sotke ja sopii myös allergiaperheeseen. Mikä parasta: virkattu joulukuusi kestää vuodesta toiseen. Tällainen on pakko tehdä!

Kuusi tekee joulun. Monet perheet valitsevat kuitenkin vaihtoehtoisen kuusen allergioiden tai tilanpuutteen takia. Virkattu joulukuusi ratkaisee molemmat ongelmat.

Tällä ohjeella voit virkata seinälle joulukuusen, joka kestää vuodesta toiseen. Virkattu joulukuusi on kaunis sellaisenaan, mutta voit myös ripustaa kuuseen joulukoristeita.

Virkattu joulukuusi kestää vuodesta toiseen ja se sopii allergiaperheisiin.
Virkattu joulukuusi on kaunis koriste, joko joulukoristeilla tai ilman.

Lue myös: Valmista diy-himmelinauha kuuseen tai seinälle – ei pelkkä joulukoriste!

Tarvikkeet virkattuun joulukuuseen

Lue myös: Virkkaa kuusenalusmatto

Virkattu joulukuusi: ohje

Virkattu joulukuusi on pituudeltaan noin 90 cm – vajaa metri.

Ohjeesta: Kerroksen alussa tehtävät kolme ketjusilmukkaa vastaavat yhtä pylvästä.

Kerrokset 1–10

1. krs. Virkkaa neljä ketjusilmukkaa (kjs). Virkkaa kaksi pylvästä (p) ensimmäiseen ketjusilmukkaan. (Yht. 3 p)

2. krs. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa. Tämä vastaa yhtä pylvästä. Tee samaan edellisen kerroksen silmukkaan toinenkin pylväs. Virkkaa seuraavaan alla olevaan silmukkaan yksi pylväs ja seuraavaan kaksi pylvästä. (Yht. 5 p)

Ohje: virkattu joulukuusi
Toisella kerroksella tulee kaksi pylvästä lisää.

3. krs. Käännä työ. Tällä kerroksella tehdään ensimmäinen oksakerros. Tee kolmannen silmukan etureunaan viisi pylvästä. Virkkaa piilosilmukka (ps) viimeiseen silmukkaan.

4. krs. Käännä työ. Tämä kerros virkataan oksakerroksen taakse samoihin silmukoihin, mutta silmukoiden etureunaan. Virkkaa 3 kjs ja 1 p jokaisen silmukan etureunaan. (Yht. 5 p)

5. krs. Virkkaa 3 kjs ja 1 p samaan silmukkaan. Virkkaa 1 p jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan, kunnes jäljellä on yksi silmukka. Tee viimeiseen silmukkaan 2 p. (Yht. 7 p)

6. krs. Virkkaa 3 kjs ja 1 p samaan silmukkaan. Virkkaa 1 p jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan, kunnes jäljellä on yksi silmukka. Tee viimeiseen silmukkaan 2 p. (Yht. 9 p)

7. krs Tämä on oksakerros, joka virkataan silmukoiden etureunaan. Tee 5 p kolmannen silmukan etureunaan ja 1 ps viidenteen silmukkaan. Jätä yksi silmukka väliin ja tee seuraavan silmukan etureunaan 5 p. Tee 1 ps viimeiseen silmukkaan.

Ohjekuva virkattuun kuuseen
7. kerroksella tehdään oksakerros.

8. krs. Tämä kerros tehdään oksakerroksen taakse samoihin silmukoihin, mutta silmukoiden etureunaan. Virkkaa 3 kjs ja 1 p jokaiseen edellisen kerroksen silmukan etureunaan. (Yht. 9 p)

Ohjekuva virkattuun kuuseen
8. kerros virkataan oksakerroksen taakse.

9. krs. Virkkaa 3 kjs ja 1 p samaan silmukkaan. Virkkaa 1 p jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan, kunnes jäljellä on yksi silmukka. Tee viimeiseen silmukkaan 2 p. Silmukoita tulee kerroksella kaksi lisää.

10. krs. Virkkaa 3 kjs ja 1 p samaan silmukkaan. Virkkaa 1 p jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan, kunnes jäljellä on yksi silmukka. Tee viimeiseen silmukkaan 2 p. Silmukoita tulee kerroksella kaksi lisää.

Kerrokset 11–47

11. krs. Tee 5 p kolmannen silmukan etureunaan ja 1 ps viidennen silmukan etureunaan. *Jätä yksi silmukka väliin ja tee seuraavan silmukan etureunaan 5 p. Jätä yksi silmukka väliin ja tee seuraavan silmukan etureunaan 1 ps.* Toista *-*, kunnes olet kerroksen lopussa.

Ohjekuva virkattuun kuuseen
11. kerroksella tehdään oksakerros.

12. krs. Virkkaa 3 kjs ja 1 p jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Pylväitä on kerroksella yhtä paljon kuin 10. kerroksella.

Ohje: virkattu joulukuusi
Oksakerroksen jälkeinen kerros virkataan samoihin silmukoihin oksakerroksen taakse.

13.–46. krs Toista kerroksia 9.–12. kahdeksan kertaa. Toista vielä kerrokset 9. ja 10.

47. krs. Tämä kerros virkataan, kuten oksakerrokset, mutta normaalisti eikä silmukoiden etureunaan. Tee 5 p kolmanteen silmukkaan ja 1 ps viidenteen silmukkaan. *Jätä yksi silmukka väliin ja tee seuraavaan silmukkaan 5 p. Jätä yksi silmukka väliin ja tee seuraavaan silmukkaan 1 ps.* Toista *-* kunnes olet kerroksen lopussa. Leikkaa kude 15 cm päästä ja vedä se viimeisen silmukan läpi.

Päättele kuteen päät hyvin työn joukkoon.

Lue myös: Tee itse näyttävä koriste: Joulupallokranssista saat juuri niin överin tai harmonisen kuin haluat

Ripusta virkattu joulukuusi seinälle

Voit ripustaa virkatun kuusen seinälle suoraan naulaan tai narun avulla. Jos ripustat kuusen narulla, pujota naru neljännen kerroksen pylväiden takaa, ylimmän oksan alta. Näin ensimmäisten kerrosten pylväät eivät veny.

Jos haluat ripustaa kuuseen koristeita, tee rautalangasta s-kirjainta muistuttavia pieniä koukkuja, joiden toinen koukku on toista isompi. Voit pujottaa isomman koukun oksakerroksen silmukoista ja pienempään koukkuun saat ripustettua koristeen.

Koukut joulukoristeiden ripustamiseen.
Väännä rautalangasta s-kirjainta muistuttavia koukkuja. Koukuilla voit ripustaa joulukoristeet virkattuun kuuseen.
Virkattu joulukuusi joulukoristeilla.
Seinälle ripustettu ja joulukoristeilla koristeltu virkattu joulukuusi on valmis jouluun.

Lue myös: Somista pitsillä – virkkaa kauniit koristepallot jouluksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Virkattu joulukuusi seinälle: Tämä kaunis joulukoriste sopii myös allergiaperheeseen – katso ohje!

Riitta R.

Hei!
Ihana idea! Miten korkea kuusi on?

Johanna Keponen

Hei Riitta! Virkattu joulukuusi on pituudeltaan vajaan metrin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.