Virkkaus

Virkattu toppi x 6: Kesän trendikkäin vaate sopii niin sukujuhliin kuin festareille

Kokosimme kuusi kaunista toppimallia. Ota talteen helpot ohjeet!

Virkattu toppi on todellinen jokapaikan- ja tilanteen vaate. Pue se kesällä farkkujen tai hameen pariksi tai rannalle uima-asun päälle. Viileämmällä säällä pitsitoppi vilahtaa kauniisti farkkutakin tai nahkatakin alta. Vaate on trendikäs ja rento valinta kesäkadulle, ja sopivan vaateparin kanssa mitä mainion katseenvangitsija juhlaan.

Lue myös: Virkkaa laatikkomallinen pitsipusero kesäksi – katso helppo ohje!

Siksak-kuvioiset kappaleet ovat nelikulmion mallisia.
Siksak-kuvioiset kappaleet ovat nelikulmion mallisia. © Sirdar/TeeteeShop

Valitse tyyliisi sopiva virkattu toppi

Värikkään ja elegantin siksak-topin kiinnostava pinta muodostuu ihan vain pylväitä virkkaamalla. Hyppäät vuorotellen parin pylvään yli ja lisää taas seuraavassa käänteessä muutama pylväs.

Olkapäät cold shoulder -tyylisesti paljastava virkattu toppi on naisellinen ja leikkisä. Toppi rakennetaan kahdesta samanlaisesta kappaleesta, joten se on helppo tehdä.

Suloinen reikäkuvioinen hihaton toppi valmistuu myös vauhdikkaasti: se virkataan kahdesta kappaleesta. Sivuille jätetään ilmavat halkiot, jotka ovat kaunis ja kiinnostava yksityiskohta.

Juhlava vai leikkisä?

Pitsitoppi on mahdollista tehdä monessa koossa ja pituudessa, joten se sopii joka vartalotyypille. Virkaten tehty toppi on myös sesongista toiseen trendikäs, ja laadukkaista langoista virkattuna se kestää jopa vuosikymmeniä. Myös väreillä saa leikkiä! Onko valintasi vaalean pellavainen, värikäs vai monivärinen virkattu toppi?

Ruutujen virkkaaminen on jälleen muodikasta. Ruututoppiin tarvitset vain 20 palaa, ja sitten pääset jo yhdistämään ne topiksi. Ota ruutujen virkkaustalkoisiin myös ystäväsi mukaan!

Siksak-topin kauniisti sävystä toiseen liukuvat raidat syntyvät helposti monivärisellä puuvillalangalla. 

Myös juhlava vaaleasävyinen, pala kerrallaan virkattu toppi on ihana ensin kätevä kesätyö ja sitten uusi suosikkivaate.

Virkattu toppi: Virkattuun pitsitoppiin tehdään ensin isot pyörylät. Pienet pyörylät virkataan vasta, kun isot pyörylät on yhdistetty.
Virkattuun pitsitoppiin tehdään ensin isot pyörylät. Pienet pyörylät virkataan vasta, kun isot pyörylät on yhdistetty.

Lue myös Anna.fi: 7 x mekko, joka sopii niin rannalle kuin juhliinkin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Virkattu toppi x 6: Kesän trendikkäin vaate sopii niin sukujuhliin kuin festareille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.