Virkatut rannekorut

Virkatut rannekorut piristävät asua – täydellinen asuste festareille!

Virkatut rannekorut iloisissa väreissä sopivat asusteiksi vaikkapa kesän festareille. Virkkaa itsellesi ja kavereillesi, ja kesälook on taattu!

Iloisen väriset rannekorut on helppo virkata itse paksusta puuvillalangasta. Rannekorut ovat pirteä asuste ja sopivat monenlaiseen kesälookiin!

Lue myös: Itsetehty koru on paras koru: katso helpot ja edulliset ideat!

Lanka: SMC original Journey -lanka (44 puuvilla, 36 polyakryyli, 20 polyamidi, 50 g = 90 m, 17 s ja 25 krs = 10 cm) tai muuta paksua puuvilla- tai puuvillasekoitelankaa.

Langanmenekki: SMC original Journey -lankaa, harmaata (00090), pinkkiä (00036) ja korallinpunaista (00033) kutakin 50 g

Muut tarvikkeet: Virkkuukoukku nro 5 ja sukkapuikot nro 6. 15 cm pitkä hopeanvärinen ketju, hopeanvärisiä helmiä, T-mallinen rannekorulukko, puinen rannerengas, jonka leveys on 1,5 cm ja halkaisija 6,5 cm

Lankatiedustelut: PRYM, p. (09) 274 871.

Virkatut rannerenkaat

Virkatut rannerenkaat sopivat täydellisesti festariasusteiksi!

Ranneketju

Virkkaa korallinpunaisella langalla hopeaketjun lenkkeihin *1 ks, 1 kjs*, toista *-* jokaiseen lenkkiin, tee viimeksi 1 ks. Virkkaa sitten samalla langalla jokaiseen ks:aan 1 rapusilmukka eli ks vasemmalta oikealle. Katkaise lanka.

Pujota ketjun toiseen päähän 3 n. metrin pituista lankaa 2-kertaisena, näin päässä on 6 n. 50 cm pitkää lankaa. Letitä langat n. 20 cm pitkäksi palmikoksi. Pujota hopeahelmi palmikon päähän ja tee solmu. Tasaa langanpäät.

Tee toiseen päähän samanlainen palmikko.

Pyöreä rannerengas

Virkkaa pinkillä langalla rannerenkaan ympäri 1 krs ks:ita siten, että ne peittävät renkaan. Sulje krs ps:lla, katkaise ja päätä lanka. Siirrä ks:t renkaan ulkopuolelle tasaisesti.

Virkkaa sitten harmaalla langalla ks:iden oikeaan reunaan ps:ita, sulje krs ps:lla, katkaise ja päätä lanka. Virkkaa vielä ks-kerroksen vasempaan reunaan ps:ita pinkillä langalla samoin.

Tuppilorannerengas

Luo sukkapuikolle pinkillä langalla 3 s ja neulo s:t oikein. *Älä käännä työtä vaan siirrä s:t puikon oikeaan päähän ja siirrä työn takana lanka s:iden oikeaan reunaan. Kiristä lankaa hieman ja neulo s:t uudelleen oikein*, toista *-* kunnes tuppilon pituus on 20 cm. Katkaise lanka, vedä s:iden läpi.

Ompele tuppilo renkaaksi. Aseta tuppilo kaksinkerroin ja liimaa rannekorulukko toiseen päähän. Pujota toiseen päähän hopealenkki ja kiristä se paikoilleen siten, että tähän päähän jää pieni aukko korulukon sulkijaa varten.

Solmeiltu rengas

Leikkaa pinkistä ja harmaasta langasta 2 n. 2,5 m pitkiä lankoja. Taita langat kahtia (=8 lankaa) ja solmi yhteen 25 cm:n päässä yläreunasta. Aseta langat seuraavaan järjestykseen: 1 pinkki, 1 harmaa, 1 pinkki, 2 harmaata, 1 pinkki, 1 harmaa, 1 pinkki. Ota sitten oikeasta reunasta uloin pinkki lanka ja tee sillä solmu harmaan langan ympärille piirroksen 1. mukaan. Tee samanlaiset solmut piirroksen 2 mukaan vielä seuraavaan pinkkiin ja harmaaseen lankaan, jätä lanka roikkumaan. Tee vasemmasta reunasta lähtien pinkillä langalla solmut peilikuvana vastaavasti harmaaseen, pinkkiin ja harmaaseen lankaan, jätä lanka roikkumaan.

Ota sitten oikean reunan uloin harmaa lanka ja tee samanlaiset solmut kuin aiemmin teit samassa reunassa, nyt pinkkiin, harmaaseen ja pinkkiin lankaan, jätä lanka roikkumaan. Tee vastaavasti vasemman puolen solmut. Jatka tähän tapaan solmuja aina uloimmalla langalla. Kun rannekkeen pituus on 14 cm, palmikoi loput langat ja tee solmu päähän. Leikkaa toinen pää auki ja palmikoi samoin alkupää.

Rannekorun ohjekuva

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Virkatut rannekorut piristävät asua – täydellinen asuste festareille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X