Virkkaus

Virkkaa kukkia

Kukkien virkkaaminen on koukuttavaa puuhaa, johon tarvitaan vain puuvillalankaa ja koukku. Kesäkukilla voit koristaa pylväillä virkatun tai ommellun kassin siinä missä tyynyt ja topitkin.

Keskustat: Isot litteät ja pienet kuppimaiset ympyrät virkataan spiraalina ja aloitetaan samalla tavalla: kierrä lanka etusormen ympäri ja virkkaa lenkkiin 10 ks, kiristä lankalenkki.
2. krs: *1 ks, 2 ks samaan s:aan *, toista *-* krs loppuun. 3. krs: * 2 ks, 2 ks samaan s:aan * toista *-* krs loppuun. Jatka ympyrää kasvattamalla joka kerroksella lisäyssilmukoiden välistä etäisyyttä yhdellä silmukalla, esimerkiksi
4. krs näin: *3 ks, 2 ks samaan s:aan *, toista *-* krs loppuun. Litteään ympyrään tee yhteensä 6 krs.

Kuppimainen muoto saadaan lopettamalla lisäykset ja virkkaamalla toisen tai kolmannen kerroksen jälkeen kaksi kerrosta ilman lisäyksiä. Keskustanykeröissä on tehty vain ensimmäinen 10 ks:n kerros.

Lehdet: Lehteä varten virkkaa 8-12 s:n ketjusilmukkajono. Käänny takaisin ja virkkaa ketjusilmukoihin ps, ks, pp, keskelle muutama p ja loppuun pp, ks ja ps.

Terälehdet: Virkkaa terälehtiin 10 kjs:n lenkit, jotka kiinnität keskustaan ps:lla. Sitten virkkaa joka lenkkiin 15 ks ja edellisen kerroksen ps:n päälle uusi ps.

SANASTO:
ks = kiinteäsilmukka
kjs = ketjusilmukka
p = pylväs
pp = puolipylväs
ps = piilosilmukka

Lisää virkkausohjeita:
Korvakorut
Laukku
Pusero
Peitto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Virkkaa kukkia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.