Kaunis ja ainutkertainen avainketju syntyy helposti. Yhdistä avaimenperään vanha rannekoru ja helmiä nauhassa.

Hanki läpinäkyvä muoviavaimenperä, helmiä, mikrohelmiä ja litteä metallikoriste. Tarvitset lisäksi ohutta paperia ja kauniita nauhoja. Jos korulippaassasi lojuu käyttämättömänä lukollinen ranneketju, ota sekin tarvikkeiden joukkoon.

Mittaa ja leikkaa paperista avaimenperän kansiosaa aavistuksen pienempi palanen. Aseta se kaksiosaisen avaimenperän pohjaosaan. Kiinnitä paperiin metallinen koriste ohuella liimanauhalla tai taustateipillään. Sirottele paperille pieniä askartelurakeita ja paina avaimenperän kansi paikoilleen.

Tee riipus. Pujota helmet ohueen, mutta napakkaan nauhaan. Käytä tarvittaessa apuna neulaa. Kiinnitä helminauha avainrenkaaseen solmimalla. Avaa ranneketjun lukko ja pujota sekin avainrinkulaan ja sulje lukko.

Liitä avaimenperään halutessasi kestävä ripustusnauha tai palanen nauhaa koristeeksi.

Muuntele ohjetta, jotta saat omaan tyyliisi sointuvan avainkorun. Vaihda halutessasi pikkuhelmet tarran lailla alustaansa kiinnittyviin akryylitimantteihin ja metallikoriste skräppipaperista leikattuun kuvaan, tarraan, tagiin tai pehmo- tai jalokivikuvioon. Ranneketjun voi korvata vaikkapa vanhalla kaulakorulla.