Peitto ja tyyny on neulottu pintaneuleisina oikein ja nurjin silmukoin. Peitossa ja tyynyssä on erilaiset kuviot mutta sama väri. Kaikkiin reunoihin neulotaan sileäneuleiset reunukset.

Peiton koko: 130 x 112 cm
Tyynyn koko: 52 x 52 cm

Lanka: SMC Original Journey -lanka (44 % puuvilla, 36 % polyakryyli, 20 % polyamidi, 50 g = 90 m, 17 s ja 25 krs = 10 cm)

Langanmenekki:
Peittoon harmaata (92) = 900 g, vaaleansinistä (65) = 50 g.
Tyynyyn harmaata (92) = 300 g, vihreää (71) = 50 g.

Tiheys: 15 s ja 24 krs pintaneuletta paksummilla puikoilla sekä 16 s ja 26 krs pintaneuletta ohuemmilla puikoilla = 10 cm

Puikot: Peittoon nro 6,5 ja tyynyyn nro 6 tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet: Reunuksia varten 2 sukkapuikkoa nro 6 ja tyynyä varten 52 x 52 cm sisätyyny sekä 50 cm pitkä vetoketju

Mallineuleet:
Pintaneuleet: tee ruutupiirrosten I ja II mukaan reuna-s:iden sisäpuolella. Toista aina piirrosten korkeutta. Reunasilmukat: neulo aina krs:n 1. s oikein ja nosta krs:n viimeinen s nurin neulomatta siten, että lanka jää työn eteen.
Reunukset: neulo ohjeen mukaan

Lankatiedustelut: PRYM, puh. (09) 274 871

Harmaan peiton ja tyynyn ruutupiirros

Tee peitto näin

Luo harmaalla langalla paksummille puikoille 198 s ja aloita pintaneule reuna-s:n sisäpuolella I piirroksen oikeasta reunasta, toista 14 s:n mallikertaa 14 kertaa ja tee reuna-s. Neulo jatkossa s:t tässä järjestyksessä ja toista 1.-26. krs:ia. Kun peiton pituus on 108 cm, ja olet viimeksi neulonut piirroksesta sen 26. krs:n, älä päätä s:ita vaan tee reunus.

Reunus: Nosta sukkapuikolle 1 s neulomatta ja neulo seuraavat 3 s v.sinisellä langalla. Siirrä s:t ja lanka puikon oikeaan päähän. *Älä käännä työtä vaan kiristä lankaa ja neulo 3 s oikein ja 2 s takareunoistaan oikein yhteen (jälkimmäinen s on peiton harmaa silmukka)*, toista *-* kunnes harmaat s:t loppuvat.
Neulo sitten 2 krs oikein pelkästään reunuksen s:illa. Neulo vastaavanlainen reunus peiton kaikkiin muihinkin reunoihin. Neulo sivuissa aina reuna-s reunuksen s:n kanssa yhteen ja poimi luontikerroksesta jokaisen s:n kohdalta 1 s ja neulo se reunuksen kanssa yhteen. Päätä lopuksi s:t ja ompele ne reunuksen aloitusreunaan kiinni.

Viimeistely: Levitä kappale alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua.

Tyynyn teet helposti

Tee näin: Luo harmaalla langalla ohuemmille puikoille 83 s ja aloita pintaneule reuna-s:n sisäpuolella II piirroksen oikeasta reunasta, toista 10 s:n mallikertaa 8 kertaa ja tee reuna-s.

Neulo jatkossa s:t tässä järjestyksessä ja toista 1.-10. krs:ia. Kun kappaleen pituus on 104 cm, ja olet viimeksi neulonut piirroksesta sen 10. krs:n, älä päätä s:ita vaan tee reunus.

Reunus: Tee reunus peiton reunusohjeen mukaan, mutta vihreällä langalla. Kun olet neulonut harmaat s:t reunuksen kanssa yhteen, taita kappale kahtia ja neulo reunus vasempaan reunaan 2-kertaiseen neuleeseen. Tee reunus taitekohtaan ja sitten toiseen sivuun vastaavasti. Ompele reunuksen päät yhteen.

Viimeistely: Levitä kappale alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua. Kiinnitä lopuksi vetoketju avoimeen reunaan. Laita sisätyyny paikoilleen.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 5/2015 -lehdessä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä sisustusohjeista:

Virkkaa kukista upea afrikkalainen torkkupeitto

Neulo Kaisla- ja Kallio-tyynynpäälliset

Neulo helppo Neliapila-torkkupeitto

Neulo ihanan valkoiset Palmikko-tyynynpäälliset

Neulo kuvioruuduista Intarsia-torkkupeitto