Virpi Marjaana Siira: Oma Koppa 365

Virpi Marjaana Siiran kolmas kirja on nimeltään Oma Koppa 365. Kirjan kuvalliset ohjeet sopivat erityisen hyvin virkkaajille, jotka eivät halua lukea kirjoitettuja ohjeita. Kirjoittaja kutsuu kirjassa lukuisina eri versioina virkattuja ja käytettyjä ympyröitä mandaloiksi.

Virpi Marjaana Siiran vimmaista tekemisen paloa ei voi kuin ihailla. Kolmas Oma Koppa –kirja on runsas kuten edellisetkin. Kirjan formaatti on kahta edellistä pienempi. Samalla jotkin ohjekuvat ovat vähän pieniä, mutta toisaalta kirja on paljon kätevämmän kokoinen selailla.

Kirjoittaja kutsuu kirjassa lukuisina eri versioina virkattuja ja käytettyjä ympyröitä mandaloiksi. Ja mikäs siinä, monissa uskonnoissa kristinuskoa myöten on tehty mandaloita. Yleisimmin niitä käytetään meditaation apuna, ja kyllä ympyrän virkkaaminen yhä uudelleen ja uudelleen voi sopia myös jonkinlaiseksi meditaatioksi, jos vain rauhoittaa tekemisen ja keskittyy.

Näistä mandaloista Siira on tehnyt valtavan määrän erilaisia vaatteita, koruja, astioita, kasseja, somisteita ja sisutustavaroita. Uskon, että varsinkin kirjan erilaiset jakut, pontsot ja tunikat saavat vaatevirkkaajat innostumaan. Virkattuja mandaloita on käytetty myös sabluunoina, pitsikuvio kenkiin tai sateenvarjoon syntyy spray-maalilla.

Kirjan kuvalliset ohjeet sopivat erityisen hyvin virkkaajille, jotka eivät halua lukea kirjoitettuja ohjeita. Ja kaikille niille, jotka tykkäävät soveltaa malleja samalla kun tekevät. Suurentaa, pienentää, lisätä tai vähentää värejä, tehdäkin lasinalusen kuviomallilla maton, keksiä jotain ihan omaa ja uutta. Siihen kirjoittaja innostaa viemällä virkkaamiaan ympyroitä luontoon mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja kuvaamalla niitä villisti.

Virpi Marjaana Siira: Oma Koppa 365, Wsoy 2016

Lue myös arvostelut käsityökirjoista:

Tiina Kaarela: Puikkomaisterin lapaskirja

Merja Ojanperä: Kauneimmat villasukat

Erika Åberg: Neulehuiveja ja muuta pientä lämmintä

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Hanna Tamminen
Kuvat: WSOY

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti