Äänestä Kotilieden 17/19 paras juttu ja voita Bamix DeLuxe sauvasekoitin!

Osallistu kilpailuun 4.9.2019 mennessä ja voit voittaa noin 159 euron arvoisen palkinnon!

Kerro meille mikä on tämän lehden ­paras juttu ja voita Bamix DeLuxe sauvasekoitin. Sauvasekoittimien klassikko Bamix valmistetaan käsityönä Sveitsissä. Tehokas AC-moottori on hiljainen, värinätön ja erittäin kestävä. Moottorilla on 25 vuoden takuu. Palkinnon arvo on 159 euroa.

Osallistu arvontaan 4.9.2019 mennessä alla olevalla lomakkeella.

5 Päätoimittajalta
7 Kerro meille
8 Kannessa: Kaari Utrio. Leskeksi jääneellä kirjailijalla on surussaan ollut itsetuhoisia ajatuksia
16 Nyt on aika -palsta
24 Tarina: Kiusaamisen jälkeen. Antti Rönkä kirjoitti rankat kiusaamiskokemuksensa romaaniin
30 Ruoka: Vitamiineja mehustamalla. Purista hedelmistä, kasviksista ja juureksista maukkaita terveysjuomia
38 Liedellä-palsta. Ruokatuottaja vinkkaa, mitä tehdä ylenpalttiselle kesäkurpitsasadolle
40 Testissä: Kombucha-juomat. Kotiliesi maisteli valmiita kombucha-juomia
42 Ilmiö: Kun leipäkone katosi. Monet tutut arjen esineet ovat katoamassa kodeista
48 Luonto: Siemenen löytöretki. Kasvit ovat kehittäneet monenlaisia keinoja levittääkseen siemenensä
52 Puutarha: Kukkiva cottage garden. Ullan ja Jussin puutarha on saanut vaikutteita Iso-Britanniasta
58 Kasvokkain: Rauni Paalanen. Kirjailija yrittää ymmärtää, mikä sai hänet pysymään taistolaisliikkeessä, jossa naisia kohdeltiin huonosti
64 Terveys: Torju flunssa. Taistele pöpöjä vastaan rukkaamalla ruokavaliota ja liikkumalla sopivasti
70 Mieli: Miksi olemme ilkeitä? Kuviteltukin uhka voi saada ihmiset kohtelemaan toisia ilkeästi
72 Ristikko
76 Nostalgia: Kari Tapio. Legendaarinen laulaja oli sekä herrasmies että heittiö
81 Kilpailut
82 Tervetuloa takaisin

Pahoittelut. Tämä lomake ei ole enää saatavilla.

Keskustelu

Anttiröngän tarinoita on suomi täynnä, kenen vastuulla on monen nuoren elämän pilaaminen ja vaikeuttaminen? Koulu nynnyilee liikaa, kukaan ei halua ottaa vastuuta.

Asia kosketti jälleen kerran syvästi- tämän olemme kokeneet meidän omassa perheessämme. Nyt jo aikuinen, yli kolmekymppinen lapsemme on traumatisoitunut ala- ja yläasteella kiusaamisen takia niin, ettei toistakymmentä vuotta kestäneen terapian jälkeenkään pidä itseään samanarvoisena muiden kanssa. Häntä vaivaavat samanlaiset ahdistukset ja paniikkikohtaukset kuin artikkelin Antilla. Ihmisten pelko ja sosiaalisten tilanteiden aiheuttama ahdistus ovat muuttaneet ennen niin iloisen ja avoimen henkilön melkeinpä erakoksi. Jospa entiset koulutoverit tietäisivät minkälaista tuhoa tekivät. Nyt heillä on varmasti omia lapsia, joille eivät mistään hinnasta toivoisi samanlaista kohtelua.

Minun poikani on ollut aina varhaiskypsä, josta syystä häntä kiusattiin ala-asteella. Kun hän vihdoin kertoi asiasta minulle, soitin siltä istumalta luokanvalvojalle ja hän komensi 3 kiusaajapoikaa puhumaan kanssani puhelimessa sekä järjesti tapaamisen kiusaajien vanhempien kanssa tai äidithän sinne vain tulivat. Yksi äiti yritti syyllistää minua sillä, että olen kasvattanut pojastani herkkähipiäisen. Kun kerroin, että olen vaativassa työssä käyvä 3:n lapsen yh-äiti ja en todella ehdi hemmotella ketään ja että pojan isä oli psyykkisen sairautensa takia väkivaltainen liitossamme, niin kyseinen äiti purskahti itkuun. Kiusaaminen loppui siihen. Pointsit opettajalle, joka ei kieltänyt tapahtunutta kiusaamista, vaan tarttui välittömästi asiaan. Sellaisia opettajia ja kouluja toivoisi olevan enemmän.

Monta asiaa, jotka olin jo unohtanut, Matto-Mikosta alkaen! Kalustus, astiat, koristeet… pikkuhiljaa ne ovat vaihtuneet toisiin, osa poistui kesämökin kautta, osa alkoi vaan tuntua tarpeettomalta, jopa rumalta. Mukava artikkeli!

Nytpä oli taas niin paljon hyviä juttuja, että vaikea oli valita. Mutta aina nuoren ihmisen kokemukset satuttavat. Toivotaan Antille kaikkea hyvää elämässä eteenpäin.

Tyttäremme poikaa on kiusattu paljon koulussa ja vapaa-ajalla. Joukkuepeleissä sorreraan niin ettei vanhemmat huomaa. Poika on älykäs ja matemaattisesti lahjakas, pärjää koulussa erittäin hyvin. Mutta oireilee ja häiriköi kiusaamisen vuoksi. Kiusaajat ovat porukkaa, joille oppiminen on vaikeaa ja tämä aiheuttaa kateutta. Onneksi poika on nokkela, eikä jää tuleen makaamaan ja hänellä on muutama hyvä kaveri ja heillä ymmärtävät vanhemmat.
Pyydän tyttäremme poikaa lukemaan Antin kertomuksen, josta saa varmasti uskoa tulevaan. Kiitos tästä Antin tarinasta ja tsemppiä edelleen.

erittäin raadollista, maailma on paha paikka ja jotkut pnkittävät heikkoa itsetuntoaan näin.
se on väärin ja suurin vääryys itse kiusatuille ja heidän omaisilleen.

Kommentoi juttua: Äänestä Kotilieden 17/19 paras juttu ja voita Bamix DeLuxe sauvasekoitin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X