Äänestä Kotiliedelle oma juhlakoru – osallistu valintaan ja kerro, mikä on suosikkisi kolmesta erilaisesta kaulariipuksesta 

Osallistu 100-vuotiaan Kotilieden juhlakorun valintaan ja äänestä 28.3. mennessä Kalevala Korun suunnittelijoiden ehdokkaista mieluisin! Tässä kolme pronssisesta kaulakoruehdokasta ja suunnittelijoiden ajatuksia niistä.

Lue myös: Millaisen korun suunnittelijat tekevät Kotilieden toimeliaille tekijänaisille

Pompom

Suunnittelija Tiina Lahtinen

”Sain idean Pompomiin selaillessani taide- ja käsityökuvia. Näin kuvan villalankapompulasta, joita koulussa tehtiin. Ihastuin sen pelkistettyyn muotoon, ihanaan pintaan ja ajatukseen, että tämä on askare, jonka kaikki tuntevat. Korun aiheena on tekemisen taika. Ajattelin kaiken ikäisiä ihmisiä, joita käsillä tekeminen palkitsee, on se sitten leipomista, viherkasvien hoitoa tai käsitöitä. Villalankapompulan teko on helppoa: lankaa kieputetaan pahvikiekkojen ympärille, leikataan auki ja sidotaan keskeltä – ja yhtäkkiä kädessä on pehmeä pompulapallo. Riipuksessa on sektori lankakiekosta. Sen ylöspäin kaartuva muoto on kuin hymy. Ketju liikkuu vapaasti korun sisällä.”

Kirkas pronssi, ketjun pituus 42/45 cm

Kotipesä

Suunnittelija Tiina Lahtinen: 

”Korua suunnitellessani mietin kotia ja kaikkea sitä, mitä se meille edustaa. Kodista tekee kodin ihmiset, tunteet, elämäntilanteet, askareet, harrastukset, lemmikit sekä sisustus. Koti on kaiken ikäisille myös kotipesä, tukikohta ja paikka, josta tehdään oman näköinen ja jossa ihminen saa olla sellainen kuin on. Kodissa eletään ja kerätään voimia, siellä on hyvä olla ja sinne on hyvä palata. Ajatus kotipesästä toi koruun pyöreän muodon, joka toistuu korun osissa muodostaen kehän. Muodoissa on pehmeyttä ja pinnassa hohtavuutta. Pyörylät myös kallistuvat kehällä, koska koti ei ole staattinen vaan elävä paikka.”

Kirkas pronssi, ketjun pituus 42/45 cm

Padat

Suunnittelija Taru Harmaala Chaloff

”Korun muotoilun lähtökohtana ovat ylitsepursuavat padat. Välittämistä ja rakkautta osoitetaan usein juuri ruoan kautta. Ruoka on mukana elämän iloissa ja suruissa, ja siihen liittyy muistoja ja se herättää intohimoja. Ruokaohjeita jaetaan ja niitä peritään äideiltä ja isoäideiltä. Korun padoista pursuaa rakkautta ja reseptejä. Vaikka korun muotoilussa esiintyvät padat, voi yhdessä tekemisen ilon sekä taitojen jakamisen liittää muuhunkin tekemiseen niin perheissä kuin muissakin yhteisöissä. Voidaan tehdä käsitöitä, marjastaa tai sienestää. Patojen kuplista kuvastuu poreileva tekemisen ilo. Ajattelin korua suunnitellessani kaiken ikäisiä naisia, myös nuoria.”

Kirkas pronssi, ketjun pituus 42/45 cm

Sorry. This form is no longer available.

Avainsanat

Keskustelu

Aidot metallit käyttöön,esim prossikoruja en oo paljoa nähnyt.
Padat oli kans hyvä.
Kevät terveisin Päivi 66

Pompom on rauhallinen, ajaton ja tyylikäs.
Kotipesä on liian tavanomainen ja korussa Padat on ylitse pursuavaa ”liikettä”.

Pomppm on mielestäni kansainvällinen kuvio! Se tuo mieleeni Egyptin mennyttä historiaa ja kotimaan Kalevalaa!

Kotipesä on kaunein😍, ja se sopii kaikille👍Kotipesän inspiraatiotarina on myös todella osuva😊

Pompom ´in yksinkertainen muoto on vaikuttava ja erilainen. Se on levollinen,tyylikäs , yksinkertaisuudessaan kaunis,majesteetillisen salamyhkäinen, kätkee paljon sisäänsä, mutta ei leveile eikä ole särmikäs. Se on helposti lähestyttävä ja sopivan kevyt. Siksi se on sopii kaiken ikäisille , siis myös ikääntyneille.

Pompom ´in yksinkertainen muoto on vaikuttava ja erilainen. Se on levollinen,tyylikäs , yksinkertaisuudessaan kaunis,majesteetillisen salamyhkäinen, kätkee paljon sisäänsä, mutta ei leveile eikä ole särmikäs. Se on helposti lähestyttävä ja sopivan kevyt. Siksi se on sopii kaiken ikäisille , siis myös ikääntyneille.

Kotipesä. Ainoa ,herkistvän kaunis. Pesät ,jotka muodostavat kiinteän pesärenkaan, kodin.

Pompom on moderni ja tyylikäs. Sopisi minulle, innokkaalle neulojalle, koska koryn taustalla on ajatus lankavyyhdestä. ❤❣❤

”Ei oo hetikää näläkä kun välillä syöp” sanoi savolainen. Täysi pata sapuskaa on tärkeää herroille ja narreille.PADAT on minun suosikkini…

Kotipesä on koru, jota käyttäisin mielelläni vaikka joka päivä ja sopii kaikkiin tilanteisiin !

Padat korussa on uudenlaista ideaa. Muut ovat liian tavallisia. Pom Pom olisi kivempi, jos renkaat olisivat irrallisia ja heliseviä. Kotipesä on kaunis, mutta liian tavallinen.

Kommentoi juttua: Äänestä Kotiliedelle oma juhlakoru – osallistu valintaan ja kerro, mikä on suosikkisi kolmesta erilaisesta kaulariipuksesta 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X