Åke neulatyynynä – akupunktiossa

Mun kämppikset Kentsu ja Ylva käyvät säännöllisesti erilaisissa kroppahoidoissa. On fysioterapiaa, on osteopatiaa, on hierontaa ja sitten on sellaistakin kuin akupunktio. Siinä niille laitetaan neuloja kaikkialle, niin että Kentsukin näyttää tosi usein ihan siililtä, kun sen selkä on ihan neuloitettu. Mä olen aina mukana näissä hoidoissa seuramiehen roolissa ja viihdytän kaikkia parhaani mukaan. Mutta sitten yksi päivä kävikin niin, että mullekin laitettiin niitä neuloja. Jär-kyt-tä-vää!

Siis ihan oikeasti hei! Mun selkä on neuloitettu, en pysty liikkumaan.

Siitä sitten alkoikin aikamoinen hoitoralli, kun aloin juosta vuoronperään fysioterapiassa ja akupunktiossa. En alkuun tykännyt siitä yhtään, enkä ymmärtänyt, miksi mua kiusattiin niillä hoidoilla. Ne eivät todellakaan tuntuneet hyviltä, päinvastoin. Ihmettelen kovasti miten Ylva pystyy maata fyssarin käsittelyssä ihan transsitilassa. Eikö sillä ole mitään tuntoaistia?

Mulle vakuuteltiin, että tämä on mulle vain hyväksi ja kyllä se vielä nautinnoksi muuttuu. Täytyy kyllä myöntää, että niistä akupunktioneuloista tulikin aina vähän hassu olo ja mua alkoi kovasti väsyttää. Jouduin sitten pilkkimään seisten, koska enhän mä nyt todellakaan nukkumaan voinut alkaa ne neulat päälläni.

Antenni päässä aiheutti väsymyksen.

Tää koko juttu liittyi jotenkin siihen, kun mun riehumistakin on rajoitettu monien viikkojen ajan. Mulle nimittäin sattui pieni haaveri ja mun takajalan lihas revähti. Sitä ollaan nyt paranneltu pitkään ja hartaasti, ja siksi ollaan käyty noissa hoidoissakin tavallista useammin. Ne tulivatkin kertaheitolla mulle tutuiksi.

Täytyy myöntää, että jossain vaiheessa ne hoidot alkoivat tuntua aika kivoilta. Samoin kuin laserointi, mitä mun ihminen on tehnyt mulle joka ilta monen viikon ajan. Aluksi en tykännyt siitäkään, mutta niin vaan sekin piti sietää ja kestää kuin mies. Ja nyt sekin tuntuu kivalle. Mä aina nukahdan kesken laseroinnin.

Tässä mä nautin laseroinnista.

Mua on koeteltu myös lääkärissä. Sielläkin on tullut neulat tutuiksi, kun musta on otettu verikokeita. En oissut todellakaan halunnut antaa mun verta pois. Koitin laittaa hanat välillä kiinni ja eläinlääkäri ihan ihmetteli, miten se verenvuoto tyrehtyi. Mutta jotenkin se sai sen veren taas virtaamaan ja menetin pari näyteputkiloa mun verta. Sitten se veri tutkittiin ja sanottiin, että kaikki on ihan priimakunnossa. No olisin voinut kertoa sen itsekin ilman että mua olisi sorkittu neuloilla. Totta kai mun veri on priimaa, kun se on mun.

Onko vähän katu-uskottavaa, kun on molemmista jaloista otettu verta? Kepa-setä oli mun kohtalontoveri.

Mutta nyt on vihdoin koittanut juhlanpäivät. Ensinnäkin mun revähdys on parantunut niin hyvin, että olen saanut luvan kokeilla jaloittelemista vapaana. Ehkä pääsen joku päivä jo treenaamaankin. Samalla kun mulle koitti vapaus, juhlimme Ylvan 5-vuotissynttäreitä.

Ylvalla oli synttärit. Se täytti viisi vuotta. Tässä me poseerataan kaatuneella puunrungolla.

Mulle on varattu taas pari akupunktio- ja fyssarihoitoa, joissa katsotaan miten mun lihakset on suhtautuneet lisättyyn liikuntaan. Alankin olla jo konkari noiden hoitojen suhteen. Ja jos se tarkoittaa sitä, että saan sitten liikkua enemmän, niin mulle se käy oikein hyvin. Ties vaikka menisin vielä Ylvan uimakouluun. Se näyttää meinaan aika kivalle.

Ainakin meillä pitäisi olla nyt hyvin aikaa käydä uimassakin, sillä mun ihmisen kesäloma alkoi. Mä en ihan tiedä mitä se tarkoittaa, koska en ole koskaan ollut kesälomalla, mutta kelpiet ovat kertoneet sen tarkoittavat meillekin kaikkea kivaa: reissaamista ja treenaamista, eikä niin paljon yksinoloa. Kuulostaa hyvälle – paljon paremmalle kuin sairausloma. Lähdenkin tästä nyt jatkamaan mun kesälomaa. Kivaa kesää kaikille!

t. Åke

Hyvää kesää kaikille!

Kommentit

Kommentoi juttua: Åke neulatyynynä – akupunktiossa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X