Åken uravalinnan pohdintoja

Mä täytän ensi viikolla kuusi kuukautta. Se on puolikas vuosi. Oon siis jo tosi iso poika. Mä myös tiedän, että oon poika. Ja että on olemassa myös tyttöjä. Mä jätän niille aina viestejä ulkona. Ei moni poikakelpie kuulemma osaa merkata ja nostaa jalkaa vielä tämän ikäisenä niin hienosti kuin minä osaan, mutta mä oonkin aika taitava monessakin asiassa.

Mun hampaatkin on jo vaihtuneet. Tai ehkä joku poskihammas on vielä vaihtumatta, mutta kuulemma ne tärkeimmät – eli kulmahampaat – ovat nyt upouudet. Poissa ovat piikkihampaat. Ne tippuivat aika näppärästi kesken leikkien ja treenien yksi kerrallaan pois.

Tässä mulla on vielä mun piikkihampaat tallella. Teroitin niitä tohon kantoon.

Olen alkanut miettiä, mikä minusta tulee isona. Jos miettii minun esi-isiäni, niin pihakoirilla on ollut paljon erilaisia tehtäviä maalaistalojen pihapiirissä Etelä-Ruotsissa ja Tanskassa. Yksi tehtävistä oli listiä kaikki rotat ja muut pikkujyrsijät. Sitä aloin harjoitella jo pikkupentuna ruotsalaisen huonekaluliikkeen rotalla.

Rotat – check!

Rotta saa kyytiä. Oon tässä kuvassa vielä tosi pikkunen.

Pihikset ovat kuulemma ajaneet myös kettuja pois kanaloista.

Ketut – check!

Kuten kuvasta näkyy, oon harjoitellut kettujen listimistä jo ihan pikkupentuna.

Vielä on arvoitus, että riittävätkö yllämainitut rotat minulle vai tulenko laajentamaan tätä puuhaa myös luomuversioihin. Mun oma ihminen on sitä mieltä, että voimakas riistavietti ei sopisi meidän laumaan. Ylva kyllä ystävällisesti kaivoi mulle päästäisen lumen alta esille, mutta en mä tohtinut sitä listiä. Annoin sen kipittää pois. Tosin toi mun ihminenkin nappas mut varmuuden vuoksi syliin.

Pihakoirat ovat kuulemma olleet rotantappopuuhien lomassa lasten leikkikavereita. Mulla on monta lapsiystävää. Terveisiä Emilialle, Olivialla, Adalle, Antonille ja Eemilille!

Lapset – check!

Jos mietin mihin mulla on lahjoja, niin musta vois tulla hortonomi. Mä nypin aina ohimennen huonot lehdet pois meidän kukista. No ehkä muutama hyväkin menee siinä samalla, mutta ei kai se nyt ole niin tarkkaa? Myös mullan maistelu ja kaivelu on mun juttu.

Voisin myös alkaa remonttireiskaksi. Mitäs tykkäätte tästä?

Mun mielestä toi seeprakuvio tarvitsi vähän isomman raidan. Tein ton ihan itse!

Joku kaivurin homma vois myös sopia mulle, koska tykkään käyttää tassujani ja koitan kaivautua milloin minkäkin läpi. Jotenkin näitä juttuja ei arvosteta meidän laumassa. Outoa.

Puutarhuri- ja remonttihommat – check!

Voisin myös alkaa urheilijaksi. Juokseminen on kivaa. Oonkin tosi hyvässä kunnossa.

Pikajuoksija – check!

Tässä mä juoksen korvat hulmuten.

Mun kämppikset on kuulemma tokokoiria. Toko on lyhennys sanasta tottelevaisuuskoe. Kentsu ja Ylva ovat olleet siinä ilmeisesti aika hyviä, sillä ne on useamman maan tottelevaisuusvalioita. Kentsu on tosin jo eläkkeellä – vastoin omaa tahtoaan – eikä enää treenaa kuin vähän mielenvirkistykseksi. Se ei enää käy kisoissa. Ylva hoitaa tällä hetkellä meidän kisakoiran virkaa. Mä oon ollut sen seuralaisena useammalla kisamatkalla, kun oon kuulemma meidän maskotti. Sen homman mä osaan tosi hyvin.

Maskotti – check!

Mäkin oon harjoitellut vähän tokoa. Se on mun mielestä huippukivaa. Siinä saa nimittäin leikkiä ja syödä herkkuja ja käyttää aivoja. Mä oon kuulemma tosi välkky, no tietenkin! Mun ihminen jaksaa kehua mua aina vaan uudestaan ja uudestaan, miten olen yllättänyt hänet olemalla niin taitava. Oon kuulemma syttynyt hyvin lajiin, kestän toistoja ja keskityn ilmiömäisesti. Mut hei, jos homma on kivaa, niin tietenkin valitsen tehdä kivoja juttuja. Kukapa ei niin tekisi.

Laitankin tähän yhden videon mun treeneistä. Oon siinä lähes viiden kuukauden ikäinen. Pitäiskin kuvata uusi treenivideo mun puolivuotissynttäreiden kunniaksi.

Tokotreenit – check!

Yksi asia on kuitenkin selvää. Nimittäin se, että leikki on lasten työtä. Ja siihen mä panostankin joka päivä.

Onneksi mun ei tartte vielä tietää, mikä minusta tulee isona. Mun tärkeimpiä tehtäviä on olla seuraksi ja söpö, ja ne hommat mä osaan ihan luonnostaan. Check ja check! Kaikki muu on kuulemma plussaa. Aika näyttää mihin mä vielä päädyn.

Nauttikaa keväästä! Aurinko on mun mielestä ihan mahtava juttu (voisin alkaa auringonpalvojaksikin, sitä noi kelpietkin harrastaa).

Mä en ehdi nyt poseerata, kun on hyvä haju kesken. Heippa!

Kommentit

Kommentoi juttua: Åken uravalinnan pohdintoja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X