Åken uusi haalari

On tapahtunut suuri virhe, minne voin valittaa? Mä rakastan ulkoilua yli kaiken, mutta mä oonkin syntynyt tänne pohjoiseen. Mun mielestä mä olisin oikeasti lämpimien maiden koira. Sellaisen maan, jossa voisi olla päivät pitkät ulkona nakuna, eikä tulis koskaan kylmä. Tai jos vähän viluttais, niin sitten vois mennä hetkeksi peiton alle lämmittelemään.

Mutta ei, mä oon syntynyt paikkaa, jossa on kylmä ja märkää. Nyt se märkyys on tosin tosi kivaa, koska se on lunta. Mä rakastan lunta. Mutta edelleen ongelmana on se, että se on kylmää – varsinkin jos siellä juoksentelee nakuna.

Onhan mulla toki vaatteita – talvitakkejakin enemmän kun ihmisellä. Mutta ihminen oli sitä mieltä, että mä tarvitsen haalarin, koska se lämmittää mua vielä paremmin kuin takki. Ongelmana vaan on tää mun uljas sporttinen vartaloni, kun mitkään haalarit eivät istu mulle hyvin. Joko ne on ihan liian isoja tai sitten mun muskelireidet ei mahdu niihin. Mussa kun on paljon raajaa ja muskelia.

Viime syksynä mun ihminen teki omasta mielestään mahtavan löydön. Se löysi italianvinttikoirille suunnitellun haalarin, joka istui mulle täydellisesti. Ainut vaan, että se löytyi alennuksesta, joten väreissä ei ollut varaa valita.

Tämä oli löytö, josta ihminen ilahtui. Itse taas… hmmm…

Mä oon nyt kääntänyt ton asian niin päin, että tosimiehet käyttää vaaleanpunaista.

Ainut vaan, että toi on collegekangasta eli se ei kestä märkää kovin hyvin. Eli sen käyttömahdollisuudet on vähän rajalliset. Niinpä ihminen mietti myöhemmin talven kynnyksellä, että löytyisköhän noita italianvinttikoirien haalareita muitakin. Ja niin se marssi takaisin sinne kauppaan, ja tässä lopputulos.

Nyt on sentään vähän miehekkäämpi väri. Toi softshell on kuulemma vedenpitävä 10 000 milliin asti ja siinä on lämpövuori, joten tolla pärjää säässä kuin säässä – ja ihminen riemuitsee siitä joka kerta, kun pukee sitä mulle. Se on kyllä vähän outo, kun jaksaa vieläkin iloita tollaisesta asiasta. Mä iloitsisin enemmän siitä, että muutettais etelään ja mä voisin olla päivät pitkät nakuna.

Tossa saa päänkin suojaan, mutta mä tykkään enemmän siitä, kun mun korvat saavat lepattaa vapaana.

Nyt ei kyllä palele.

Mulla on vähän ristiriitaiset tunteet tota haalaria (ja muitakin vaatteita kohtaan). Mä kun haluaisin olla vapaa kaikista vaatteista, mutta silloin en pysty nauttimaan ulkoilusta. Oon kyllä huomannut, että haalari päällä ei palele ja pystyy ulkoilemaan pidempään. Ja oon kieltämättä todella lämmin, kun haalarin ottaa pois päältä. Mun on silti pakko aina osoittaa mielipiteeni, kun haalari otetaan esille. Yleensä mä heittäydyn mukavasti selälleni sängyssä osoittaen kaikin tavoin, että vois vähän aikaa vielä pötkötellä. Mutta sitten kun me lähdetään ulos, niin mä taas muistan miten siistii se ulkonaolo onkaan, varsinkin kun ei palele. Mut täytyy myöntää, että kyllä mä jo kesää odotan – lämmintä kesää, jolloin vois uida ja paistaltella auringossa ja olla aamusta iltaan ulkona nakuna.

Sitä odotellessa me otetaan ilo irti lumesta. Toivottavasti tätä kestää jonkin aikaa, kun on tää kivempaa kuin vesisade. Toi Kepa-setäkin tykkää taas ulkoilla, kun ei sada vettä. Se on niin vanha ja kaikenkokenut, että on sitä mieltä, ettei sen enää tartte lenkkeillä vesisateessa. Mutta lumesta sekin tykkää.

Lämmintä eloa!

t. Åke – haalarimies

Kommentit (1)

Näinhän se on koirien kanssa.ei tykätä pukemisesta,varsinkaan tossuista.vaikka ne suojaa sepeliltä ja kylmältä.ajan kanssa tottuu kun pihalle on pakko mennä.ihania nämä koira jutut.aina luettava ensimmäisenä.kiitos!!

Kommentoi juttua: Åken uusi haalari

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X