Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kääretorttu marenkitäytteellä

Sokerimassasta valmistetut lumihiutaleet koristavat marengilla ja brandyllä maustettua kääretorttua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Marenki-brandy-kääretorttu:

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl maitoa

Täyte 1:

  • 1 dl omenamarmeladia

Täyte 2:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 ½ rkl brandyä
  • 1 rkl sokeria

Marenkikreemi:

  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 150 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus ja koristelu:

  • 250-500 g valkoista sokerimassaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet, ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää maito ja kääntele tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa 6–8 minuuttia.

2. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Irrota varoen päällimmäinen paperi. Valmista marenkikreemi. Nosta valkuaiset teräskulhoon ja kuuman vesihauteen päälle. Vatkaa valkuaisia samalla sokeria hiljalleen lisäten. Vatkaa noin 10 minuuttia tai kunnes seos on sokerimittarilla mitattuna 60-asteista.

3. Nosta kulho pyyhkeen päälle. Jatka vatkaamista, kunnes marenki jäähtyy kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa viilenemistä vatkaamalla seosta jääpaloilla viilennetyn vesiastian päällä. Lisää voi pieninä nokareina viileän marengin joukkoon samalla koko ajan hiljalleen vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Vatkaa, kunnes seos on pehmeää ja sileää.

4. Levitä kääretorttupohjalle omenamarmeladi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi brandy ja sokeri, vatkaa maut sekaisin. Levitä kermavaahto kääretorttupohjalle niin, että toiselle pitkälle reunalle jää tyhjää tilaa. Kääri pituussuunnassa tiukalle rullalle.

5. Levitä marenkikreemi tasaisesti rullan päälle palettiveitsellä. Pehmennä sokerimassa, ja kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi, kääretortun pinnan kokoiseksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Siisti ylimääräiset reunat veitsellä. Paina lopusta sokerimassasta halutessasi koristeita pinnalle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Kääretorttu sopii jouluiseen kahvipöytään:

pähkinäinen marenkitorttu

Pähkinäinen marenkitorttu

Puolukkakakkurulla

Puolukkakääretorttu

vaalea-jouluhalko

Vaalea jouluhalko

Ruoka.fi: Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kääretorttu marenkitäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.