1. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet, ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää maito ja kääntele tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa 6–8 minuuttia.
2. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Irrota varoen päällimmäinen paperi. Valmista marenkikreemi. Nosta valkuaiset teräskulhoon ja kuuman vesihauteen päälle. Vatkaa valkuaisia samalla sokeria hiljalleen lisäten. Vatkaa noin 10 minuuttia tai kunnes seos on sokerimittarilla mitattuna 60-asteista.
3. Nosta kulho pyyhkeen päälle. Jatka vatkaamista, kunnes marenki jäähtyy kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa viilenemistä vatkaamalla seosta jääpaloilla viilennetyn vesiastian päällä. Lisää voi pieninä nokareina viileän marengin joukkoon samalla koko ajan hiljalleen vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Vatkaa, kunnes seos on pehmeää ja sileää.
4. Levitä kääretorttupohjalle omenamarmeladi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi brandy ja sokeri, vatkaa maut sekaisin. Levitä kermavaahto kääretorttupohjalle niin, että toiselle pitkälle reunalle jää tyhjää tilaa. Kääri pituussuunnassa tiukalle rullalle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kääretorttu marenkitäytteellä