Ruoka

Jäinen kinkku uuniin – paista joulukinkku ilman sulatusta

Kinkku pitäisi sulattaa hitaasti viileässä. Monessa jääkaapissa ei kuitenkaan ole tilaa isolle kinkulle.

Suomalaisten suosituin joulupöydän herkku on ehdottomasti kinkku. Suurin osa paistaa kinkun itse. Tuohan paistetun kinkun tuoksu viimeistään joulun tunnelman kotiin.

Jääkaapit pullistelevat joulun ajan ruokia ja harvoin siellä on tilaa suurelle kinkulle. Jäinen kinkku pitäisi oikeaoppisesti sulattaa hitaasti jääkaapissa, mutta miten raivata sille tilaa muutenkin pienestä kaapista?

HK Scan Finlandin tuotekehityskokit lupaavat, että hyvä joulukinkku onnistuu myös jäisestä kinkusta.

”Normaalisti kinkun sulatus jääkaapissa kestää kinkun koosta riippuen kahdesta päivästä jopa viiteen päivään: 2 kg:n kinkku sulaa 2 päivää, 10 kg:n kinkku 5 päivää. Nyt sulatusvaiheen voi jättää kokonaan pois,” tuotekehityskokki Sami Lamminaho HK:lta kertoo.

Paista jäinen kinkku matalassa lämpötilassa – tuplaa paistoaika

Näin onnistut jäisen kinkun paistossa:

  1. Ota jäisen kinkun suojamuovi pois ja laita kinkku paistopussiin. Tee paistopussin kulmaan pieni reikä.
  2. Laita uunipellille ja 90–100 asteiseen uuniin. Tarkista uunin lämpötila vielä lihalämpömittarilla.
  3. Kun kinkku on riittävästi sulanut, kinkkuun lihalämpömittari. Muista työntää mittari sellaiseen kohtaan, että näet mittarin uunin lasin läpi ja voit seurata lämpötilaa.
  4. Kokonaispaistoaika on noin kaksinkertainen verrattuna perinteiseen kinkun paistamiseen, eli noin 2 tuntia /kg.
  5. Kinkku on valmis, kun paistomittari näyttää 75–90 astetta.
Joulunkinkun voi laittaa jäisenä uuniin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäinen kinkku uuniin – paista joulukinkku ilman sulatusta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.