Lenkkimakkara Wellington
Klassisen Wellingtonin voi tehdä myös näin. Rapea voitaikina kätkee sisäänsä parmankinkkua, sienikastiketta ja lenkkimakkaraa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lenkkimakkaraa Wellington:
- 1 pkt lenkkimakkaraa (esimerkiksi HK:n sininen)
- 1 rkl voita
- 1 rasia tuoreita herkkusieniä hienonnettuna
- 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2 salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- 12 viipaletta parmankinkkua
Taikinakäärö:
- 1 pkt voitakina
Valmistusohje
Lenkkimakkaraa Wellington tehdään näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota voissa sienet, timjami ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Levitä voitaikina työlaudalle ja kauli se ohueksi. Levitä taikinan päälle parmankinkkuviipaleet (3 viipaletta. per hlö). Levitä kinkkuviipaleiden päälle ohuelti sienimassaa ja sen päälle kuorittu lenkin puolikas. Kääri taikina makkaran päälle ja sulje päät veteen kastetuin sormin. Toista sama toisen lenkin puolikkaan kanssa.
3. Laita kääröt uunipellille leivinpaperin päälle saumakohta alaspäin ja penslaa ne munalla. Paista uunissa, kunnes voitaikina on kypsää ja rapeaa. Ota uunista ja leikkaa pötköt kahteen osaan. Tarjoa lenkkimakkaraa Wellington hölskykurkkujen tai rapsakan salaatin ja sopivan kastikkeen kera.
Markku Haapion kirjasta Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit.
Maista myös näitä herkullisia makkararuokia:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lenkkimakkara Wellington