Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Poro-kantarellipiiras

Ainekset

pohja:

  • 4.5 dl jauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 125 g kylmää voita
  • ¾ dl Kylmää vettä

täyte:

  • noin 7 dl kantarelleja
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • puolikas pieni purjo
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna tai
  • 1 tl kuivattua
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • puolikas vihreä paprika
  • 1 pkt (100 g) kylmäsavuporoa
  • 3 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

vuokien voiteluun:

  • öljyä tai margariinia

Valmistusohje

  • 6-8 kpl
  • Valmistusaika 50 minuuttia

1. Nypi jauhot, suola ja rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään.

2. Puhdista ja silppua sienet ja kuumenna niitä pannulla öljyssä hetken aikaa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää purjot ja valkosipulinkynnet sienten joukkoon pannulle. Paista sekoitellen, kunnes ne pehmenevät. Mausta sienet meiramilla, suolalla ja mustapippurilla.

3. Poista paprikanpuolikkaasta siemenet ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuutioi kylmäsavuporo.

4. Kauli taikina ohueksi levyksi. Painele taikinalevy voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä piirasvuokaan pohjan päälle sienitäytettä ja ripottele pinnalle paprika- ja porokuutioita.

5. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja tuorejuusto. Kaada seos piirasvuokaan täytteiden päälle.

6. Kypsennä piirasta uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Poro-kantarellipiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.