Huldan koirakoulu ja kirja-arvonta!

Hulda nuolee huuliaan.

Koulutus aloitetaan ruoasta. Namsk!

Mamma puhui, että meillä alkaa oikea koulu, koirakoulu. Mä olin ihan, että JES, vihdoinkin! Mä oon reksi ja mä päätän kaikesta, teen opetussuunnitelman ja lukujärjestyksen. Mamma ja pappa pääsevät ehkä suoraan ekalle luokalle. Niitten ei tartte mennä eskariin.

Mietin jo valmiiksi, että mitä mä noille tyypeille oikein opettaisin, ainakin palvelualttiutta ja leikkimistä, rapsutustekniikoita ja herkkuaterioiden valmistamista. Aina valmiina -oloa ja mukavia ulkoilutushetkiä. Ja tietty tarpeeksi namien antamista.

Koulu alkaa, nosta jalkaa!

Heh heh, mamma kertoi, että ne pienenä aina sanoivat Nyt se alkaa, nosta jalkaa! Sit kaikki nosti jalkaa yhtä aikaa. Toi sopii hyvin varsinkin poikakoirille, mun mielestä!

hulda_roki_koirakopla_kotiliesi

Näitä herkkuja saa tulla joka päivä. Roki on samaa mieltä!

Kouluviikon ekana päivänä olisi aiheena ruoka. Ensinnäkin sen pitää olla tarpeeksi herkullista, ravitsevaa ja sitä pitää olla riittävästi. Vähän vaihtelua voi olla, mutta ei liikaa. Kanafilettä saa tarjota vaikka joka päivä, se on mun herkkua. Tykkään myös sellaisista pehmoisista raksuista, ne sopii jotenkin mun suuhun niin hyvin. Ja tarpeeksi pieninä paloina ruoka saisi muutenkin olla. Paitsi luut, ne saa olla vähän isompia, että on haastetta. Kerran sain ihan mielettömän poronluun, melkein yhtä ison kuin minä. Se oli niin herkku!

Tossa videolla mä annan mun tyylinäytteen, miten komennan palvelusväkeä antamaan lisää sapuskaa. Kunnollista palvelusväkeä on niin vaikeaa saada.

Toisena päivänä mä opettaisin noille tyypeille miten koiria harjataan, miten kynnet leikataan, kuinka korvat puhdistetaan ja miten turkki pestään eli ei mitenkään. Näitä toimia ei tehdä lainkaan. Mä inhoan niitä! Ai niin, melkein unohdin hampaiden harjauksen. Sitäkään ei opeteta tässä koulussa. Eikä siivoamista. Imurit varsinkin on kiellettyjä.

Haukkumatta paras!

Kolmantena päivänä olisi leikkiminen ja temppuilu. Niitä noi tyypit osaa jo nyt ainakin välttävästi. Enemmän vain pitäisi olla, ettei tarvitsisi itse keksiä kaikenlaista tekemistä kuten kynien pureskelua tai pyykkien tonkimista. Tai mamman sukkien piilottelua. Kiäh, kiäh! Kerran mä vein sen silmälasitkin! Joskus mä haukun huvikseni ihan pienimmästäkin risahduksesta. Se on kuulemma tuhmaa.

Hulda

Vuh, vuh! Kuulinko jonkun liikkuvan lähistöllä?

Neljäntenä päivänä tahdon ilman muuta keskittyä toisten koirien kanssa hengailuun, mutta sillä lailla, että se on turvallista. Joskus mua pelottaa isot koirat, varsinkin jos koiria on liikaa yhtä aikaa ja kaikki tunkee mun iholle. Se on hermostuttavaa. Voisihan sitä vaikka kissoihinkin tutustua, kun ei koskaan tiedä keitä joutuu elämänsä varrella tapaamaan. Lapsiinkin pitäisi totuttautua, en oikein nyt tykkää niistä, ne on niin arvaamattomia ja jahtaavat mua usein. Lapsia mä haukun yleensä aina.

Maksimipituus 10 minuuttia

Viides päivä pyhitetään matkustamiselle. Rakastan mökillä oloa, mutta en oikein tykkää matkustamisesta. Määrään siis automatkojen maksimipituudeksi 10 minuuttia. Sitten pitää olla välitunti ja evästarjoilua. Jos on kuuma päivä, uimaretki olisi paikallaan.
Autossa pitää olla ilmastointi, vettä saatavilla, pari lelua, turvavaljaat tai oma boksi mulle. Mielellään istun mamman vieressä, että tulee koko ajan rapsutuksia ja muita palveluja.

Kirjan kansi. Terve koira.

Gummeruksen oiva opas koiran kouluttamiseen. Kannen mäykky on ihan Huldan näköinen. Näitä arvotaan kolme kappaletta!

Oikein odotan, että koulu alkaa! Ensi kerralla kerron enemmän koulustamme. Sillä välin arvomme kolme kappaletta koirakoulussamme käytettävää oppikirjaa: Terve koira, leikit, ravinto, hyvinvointi ja koulutus (Gummerus). Siinä on muuten kannessa ihan mun näköinen koira. Aika kiva kansi! Voit osallistua 5.3.2017 asti.

Pahoittelut. Tämä lomake ei ole enää saatavilla.

Pus ja muisk kaikille oppilaille ja opettajille.

Hulda Matilda
pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, vuosimallia 2013

PS. Kunnollinen palvelusväki on ihan parasta mun mielestä.

Kommentit

Kommentoi juttua: Huldan koirakoulu ja kirja-arvonta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X