Huldan painajainen: punkki silmäkulmassa – katso video!

punkki, Hulda, mäyräkoira

Mamma! Mun ripsiin tarttui punkki! Apua!

Siis voi jumankekka! Tuli ihan karmiva muisto mieleen, varsinainen punkinpainajainen. Pari vuotta sitten olin kaikessa rauhassa mökillä lomailemassa palvelusväen eli mamman ja papan kanssa. Yhtäkkiä mun, kauniin pitkäkarvaisen kääpiömäyräkoiran, silmäripsien väliin tarttui inha punkki! Vaikka mulla oli punkkikaulapanta, sellainen vihreä! Koska mä olin silloin vielä ihan pentu, ryntäsin valittamaan palvelusväelle. Heti kun mamma oli ensijärkytyksestään toipunut ja lopettanut yökkäilyn, hän kaivoi punkkipihdit esiin ja piti mua sylissään. Se aikoi kai irrottaa punkin mun luomesta, mutta arvatkaa miltä tuntuu, kun joku sörkkii joillain pihdeillä silmän lähettyvillä. Ei käy, se ei todellakaan käy.
Pappa tuli apuun, mutta ei se mua auttanutkaan vaan mammaa. Oli ihan pakko näyttää kuka on pomo. Mä rimpuilin niin hurjana, ettei mamma eikä pappa liioin saaneet punkista kunnon otetta tai ylipäätänsä mitään otetta ja mua sattui ihan sikana! Tai niin mä ainakin annoin niiden luulla. Heh heh, ne menee aina samaan halpaan, kun vähän vinkaisen sopivassa kohdassa.
Ne luovuttivat sitten jonkun about miljoonan tunnin kidutuksen jälkeen. Minä ja punkki voitettiin se taistelu. Tosin se punkki olisi kyllä saanut hävitä.

Päivä punkista pahenee ja tie vei eläinlääkäriin

Mutta mitä tekee mamma? Se soittaa eläinlääkärille ja varaa ajan. Ei muuta kuin kunnaneläinlääkärin vastaanotolle. Siellä mä heti varmuudeksi murisin eläinlääkärille ja näytin koko 3,8 kilon elopainollani kuka määrää ja missä. Kiäh, kiäh! Siitäs sai eläinlääkäri! Turha tulla mun kuonoa törkkimään. Jos yksikin ripsi taittuu, niin…

hulda, eläinlääkäri, kyltti

Kunnaneläinlääkärin vastaanotolle onneksi päästiin heti.

mäyräkoira, eläinlääkäri, pappa

Pappa yritti rauhoitella mua, ei onnistunut. Minä olen pomo. Täytyy kyllä myöntää, että hieman pelotti. Vaikka olenkin pomo ja laumanjohtaja.

Seuraavaksi heräsinkin sitten eläinlääkärin pöydältä kuonokopassa. Kyllä minä niin kääpiömäyräkoiran mieleni pahoitin, menivät sitten nukuttamaan tällaisen pienen, viattoman koiran. Kyllähän sitä vähän pitää itseään puolustaa vieraassa paikassa, vai mitä? Murina silloin tällöin on ihan paikallaan.

hulda, kynnet, leikkaus, eläinlääkäri

Ettäs kehtasi leikata mun kynnet ilman mun lupaa! Ja vielä silloin kun mä nukuin.

Samalla oli muuten kynnet leikattu ja sitten vielä kun jatkoin unia mökillä, mamma leikkasi tassukarvat. Kyllä olisi nyt mäykkyliittoon asiaa! Voisikohan joku mäyräkoira-asiamies ottaa muhun yhteyttä. Siekailematta mamma leikkasi väsähtäneen koiran tassukarvat. Enhän minä niitä olisi muuten antanut leikata. Se kutittaa ihan kauheasti! Olin sitä paitsi just saanut kasvatettua ne niin pitkiksi, oikein hipsuvarpaiksi.

Kosto elää

Sen kaamean koettelemuksen jälkeen mamma tarjosi mulle jäätelöt kirkonkylällä. Ei se paljon lohduttanut, mutta kyllä se ihan hyvältä maistui. En vain jaksanut syödä kaikkea, vaan annoin mammalle jämät, mutta eihän sille kelvannut, ihme tyyppi.

jäätelö, hulda, mäyräkoira

Sain lohdutukseksi jäätelöä.

Kotimatkalla muuten pissasin autoon kostoksi ja sitten nukahdin yllättäen mökin rappusille. Voimat jotenkin loppui just siihen, vähän ennen kynnystä. Mamma haki mulle tyynyn ja laittoi vielä sateenvarjon varjostamaan. Muuten olisi tullut kuulemma liian kuuma, kun aurinko paistoi siihen suoraan. Onneksi merituuli kuitenkin leyhytti mukavasti turkkia. Aika hyvin mä oon kouluttanut ton mun palvelusväen, vai mitä?

hulda, nukkuu, varjo, tyyny

Nukahdin tähän ulko-oven eteen. Mamma laittoi mulle aurinkovarjoksi sateenvarjon ja toi tyynyn.

Kaikkein kivointa oli, että sain eläinlääkäriltä reseptin punkkitablettia varten. Ei enää punkkikaulapantoja eikä punkkeja! Muuten se mamman ostama vihreä punkkipanta oli tarkoitettu kissoille! Eikö ole lievää törkeämpää?

Pus ja muisk kaikille,
Hulda Matilda
pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, vuosimallia 2013

PS. Punkkitabletti on kyllä ihan parasta mun mielestä.

Kommentit (2)

Voi Hulda. Ei ole teidän mäykkyjenkään elämä aina niin helppoa. Ossillakin on ollut tuossa samassa paikassa punkki, mutta matte, elikkäs minä sain siitä sen verta tukevan otteen, siis siitä punkista, että se irtosi. Ossikan silmäluomi venyi melkoisesti hetken, mutta sitten punkki irtosi. Ei ole kivaa punkit meille ihmisillekään. Senkin tiiän kokemuksesta, kun söin ihan järkyttävän penisilliinikuurin borrelioosiläiskään. Terkut Ossilasta.. Onnistuin rekisteröitymään tänne, niin nyt voin lueskella Huldan touhuista täältäkin. Marle ja Ossi.

Ihanaa Marle, että pääsit tänne kommentoimaan! Kiitoksia viesteistäsi ja paljon terveisiä Ossille! -Hulda eli Huldie

Kommentoi juttua: Huldan painajainen: punkki silmäkulmassa – katso video!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X