Koirakoplan Huldan tassulaukun kova kohtalo

koirakopla, Hulda, kotiliesi

Minä sain tämän tassulaukun lahjaksi kummitädiltäni Iralta. Ja vielä Amerikasta!

No, nyt on kyllä mäykkyliittoon asiaa! Minä, siis MINÄ, sain mun Amerikan kummitädiltä, Iralta, tuliaiseksi aivan ihanan Lulu-mäykkypussukan pari vuotta sitten. Tai siis mulle se käy ihan tassulaukusta (vrt. käsilaukku). Se ei ollut mammalle eikä papallekaan, sen puoleen. Se oli mulle, mutta mitä tekee mamma? Se käytti sitä omien meikkiensä kuljettamiseen. Kysyikö multa lupaa? Ei todellakaan kysynyt! Olisinko antanut luvan? No, ehkä… Mutta ilman lupaa se vain sitä käyttää omien tavaroidensa kuljettamiseen. Olen järkyttynyt.

koirakopla, Hulda, kotiliesi

Rico ja minä ensitreffeillä pari vuotta sitten lokakuussa. Mua jännitti ihan sikana.

Kyllä siinä olisi ollut mukavaa viedä pellolle nameja ja vaikka pikku harja, jos Rico, naapurin poika, sattuisi tulemaan ulos samaan aikaan. Voisin vähän kaunistautua ennen tapaamista. Ja sitten voitaisiin nauttia pikku nameja yhdessä, vähän niin kuin picnicillä. Mutta se ei käy. Se ei kerta kaikkiaan käy. Minun tassulaukkuni on mammalla käytössä.

koirakopla, kotiliesi, Hulda, Kuutti

Kuutin viimeisin ihastus, joku toinen. (Kuva Helena Mikkola)

Tai jos lähtisin käymään vaikka Turussa ja tapaisin siinä hienosti maalatulla sähkökaapilla Kuutin. Eikö olisi aika tyylikästä kulkea siitä ohi, tassulaukku olalla. Nimenomaan ohi! Kuutillekin varmaan namskut maistuisivat. Mutta se ei käy. Kuutin omaa syytä osaksi ja mamman syytä osaksi. Tosin voi olla, etten Kuutille tarjoaisi mitään muuta kuin avotassua! Se on kuulemma riiustellut kahden puudelin kanssa. Miehet!

koirakopla. kotiliesi, hulda, topie

Ihana Topie. (Kuva Emmi Maukkonen)

Olen suunnitellut myös matkaa Pernajaan, Topia moikkaamaan. Muistattehan sen charmantin uutisankkurin, Mäykkyuutisten Matti Rönkän? Kyllä kelpaisi mennä treffeille julkkistoimittajan kanssa, hieno tassulaukku täynnä makupaloja. Mutta se ei käy. Se ei kerta kaikkiaan käy!

Viimeisin hullutus mammalla on kuljettaa mun tassulaukussa virkkuukoukkuja! Olen niin sydänjuuriani myöten loukkaantunut. Eikä se edes virkkaa mulle mitään, vaan joillekin vauvoille.

Siitä tuohtuneena kävin pissalla eteisen matolla, kun tultiin lenkiltä. Mitäs otti mun tassulaukun. Siitäs sai mamma kunnon opetuksen. Kirjelmä liittoon on tekeillä. Mäyräkoiran kosto on kamala!

 Pus ja muisk kaikille, varsinkin kummitädeille!

Hulda Matilda
pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, vuosimallia 2013

PS. Kummitädin lahjat on ihan parhaita mun mielestä.

Kommentit

Kommentoi juttua: Koirakoplan Huldan tassulaukun kova kohtalo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X