Koirakoplan uusi jäsen, tanskalais-ruotsalainen pihakoira esittäytyy: ”Tjenare! Täällä Åke!”

Kuulin, että minusta on puhuttu täällä Koirakoplassa, joten ajattelin tulla esittäytymään. Se punanenä, joka on saanut Huldan mustasukkaiseksi, olen minä. Olen lupautunut kertomaan teille puuhailuistani uudessa kodissani.

punanena_ake

Rodultani olen tanskalais-ruotsalainen pihakoira. Joo-o. Se on ihan oikea rotu, uskokaa vaan. Aika moni ei nimittäin ole uskonut. Mutta totta se on. Pihakoirilla on ihan oma yhdistyskin, ja sen sivuilla kerrotaan, että me ollaan harvinaisuus, kallisarvoinen perintö täynnä Ruotsin ja Tanskan kulttuurihistoriaa. Olen siis erittäin kallisarvoinen punanenä. Sen on pakko olla totta – niin paljon on minua kaikki ihastelleet.

Minun nimeni tarina liittyy siihen, kun olen tanskalais-ruotsalainen. Minun oma ihmiseni sanoi, että mikä muukaan voi pieni pihakoira olla nimeltään kuin Åke. Minulta löytyy kyllä hienompikin nimi. Se taas on ranskaa, joten taidan olla aika monikansallinen. Virallinen nimeni on Maison Coco Galopin, ja se on suomeksi Cocon kodin viikari. Yritän kovasti olla nimeni veroinen, pieni pojanviikari. Olen kuulemma onnistunut tehtävässäni suorastaan täydellisesti. Mitä muutakaan voi odottaa kallisarvoiselta perinnöltä?!

pihispentu_narulelu

Uudessa laumassani asuu hörökorvia

Olen kaksitoista viikkoa nuori, joten olen asunut uudessa kodissani jo yli kuukauden. Tuntuu siltä, että olisin ollut siellä aina. Minulla on pari kämppistäkin. Ne on sellaisia hörökorvia, rodultaan kuulemma australiankelpieitä.

ken_ake_ylva_lunta

Tässä ollaan me. Oon just liittynyt tähän laumaan, ja kelpieiden naamat taitavat näyttää mielipiteen asiasta. Ne eivät vielä silloin tienneet miten kiva mä oon.

Se musta tyyppi on jo yli 11-vuotias, ja sen nimi on Kentsu. Sitä kutsutaan myös Kepa-sedäksi, kun se on sellainen setäkoira. Ja ihan oikea setä. Nimittäin Ylvan setä. Tai oikeammin setäpuoli, sillä Ylvan isi ja Kentsu ovat velipuolia. Mutta se ei ole ihan niin tarkkaa meillä koirilla, puolikas tai täysinäinen, sukulainen silti.

ken_ake_lunta

Tässä mä oon Kepa-sedän kanssa. Tuleekohan mustakin joskus setäkoira?

Se toinen hörökorva on väriltään suklaanruskea, ja kaikki ihastelevatkin aina sen kaunista väriä. Ikää sillä on nyt neljä vuotta. Siitä on tullut tosi kiva leikkikaveri mulle. Mä vähän luulen, että sekin tykkää musta tosi paljon, vaikka olikin alkuun vähän happaman näköinen kun saavuin. Lyöttäytyivät setäkoiran kanssa kelpiekimppaan ja olivat hetken aikaa naamat nurinpäin. Mutta onnistuin kuin onnistunkin voittamaan ne puolelleni. Tai sitten ne vaan huomasivat, etten ole lähdössä minnekään. Mutta nyt meistä on tullut selvästi samaa laumaa.

ake_ylva_pihalla

Meillä on Ylvan kanssa tiimiasut, kun ollaan jo samaa tiimiä. Ps. Huomaatteko ettei Ylviksen höröttimet mahdu kuvaan, hih. 🙂

korvat

Vaikka mikä minä olen korvista mitään sanomaan…

Mutta nyt mun pitää mennä.

Terkkuja Huldalle! Pus pus, tykkäät musta kuitenkin. 😉

t. Åke

ps. Voitte katsoa myös elävää kuvaa minusta alla olevasta videosta. Se on kuvattu, kun olen ollut uudessa kodissa pari päivää. Ikää minulla on siinä siis seitsemän viikkoa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Koirakoplan uusi jäsen, tanskalais-ruotsalainen pihakoira esittäytyy: ”Tjenare! Täällä Åke!”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X