Koirulin kyynelvaroitus: koiranpentu tapaa ekan kerran emäntänsä

Koiruli Riitan kädessä

Olen viisi päivää vanha ja painan 300 grammaa. Pääsin ensimmäisen kerran Rouva Emännöitsijän kämmenelle.

”Jouduin ensimmäisen kerran tuon oudon naisen käsiin jo viiden päivän vanhana pentuna. Madame nauroi minua käpälöidessään, että olen kuin mustamakkara, sellainen menopaluu. En tuolloin vielä saanut silmiäni auki, mutta aistin kyllä, että hän liikuttui ja pyyhki silmäkulmiaan, vaikka puhuikin rahvaanomaisesti makkarasta ja minusta samassa lauseessa.

Olenhan aito prinsessa. Värisin oudoissa käsissä, erossa emostani.

No, pitäköön vertauskuvansa – en kuitenkaan usko, että hän on kyynelehtinyt salaa mustamakkaran äärellä, vaikka tamperelaisten herkusta ilmeisen kovasti pitääkin.

Synnyin 200-grammaisena, mutta kuvassa olen jo lisännyt painoani kolmanneksella ja painan 300 grammaa.

Jotkut madamen sukulaiset luulivat minua kuvan perusteella rotweileriksi. No, olemmehan molemmat alun perin saksalaisia koirarotuja, mutta rotweiler on iso, tymäkkä ja sileäkarvainen jätti, kun Kennelliiton mukaan me kääpiösnautserit olemme pieniä, voimakkaita, mieluummin tanakoita kuin solakoita, karkeakarvaisia ja tyylikkäitä.

Paino sanalla tyylikkäitä.

Riitta ja koiruli

Rouva Emännöitsijä meni päästään sekaisin ihanuuteni edessä. Olen kaksi viikkoa vanha, eivätkä silmäni ole vieläkään auenneet.

Alun perin jahtasimme rottia, mutta minun hommakseni taitaa tulla citykanien häätäminen rouva emännöitsijän puutarhasta. Mieluiten kyllä makoilisin skotlantilaisella villahuovalla vintage-Jaguarin takapenkillä sen jälkeen, kun olisimme lenkkeilleet rantabulevardilla.

Minulla ei ole vielä nimeä, ja minua kutsutaan Koiruliksi. Olen kyllä kuullut, kun vanha kotiväkeni ja nuo uudet ihmiset makustelevat minulle jotakin pohjoismaista, kuninkaallista nimeä. Sellaista, joka sopisi suloiseen ja veikeään prinsessan olemukseeni.

Kuulemma tiarakin on jo valmiina.

Aloin heti kehitellä sopivaa tunnuslausetta omaa Käpylän herttuakuntaani ja sen alamaisia ajatellen, sillä aateluus velvoittaa. Puntaroin vaihtoehtoja: ’Kun on koira kotona, hymyilyttää joka päivä’, ’Hellin tassuin huomiseen’ tai ’Rakkautta ehdoitta’.

Minkä sinä valitsisit?”

Hovitiedottajanani Rouva Emännöitsijä

Kommentit

Kommentoi juttua: Koirulin kyynelvaroitus: koiranpentu tapaa ekan kerran emäntänsä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X