Kolme yötä jouluun

Pitääkö olla huolissaan, jos pukki tietää tuhmat ja kiltit?

Mä alan olla jo ihan joulumielellä, sillä tänään on enää kolme yötä jouluun! Kolme yötä lahjoihin siis. Sillä kai me lahjoja saadaan? Mä kyllä vähän huolestuin, kun kuulin, että joulupukki kuulemma tietää kuka on ollut tuhma tai kiltti.

Jossain valossa jotkut mun puuhat voivat vaikuttaa pahiksen puuhilta, vaikka oikeasti taustalla on ollut hyvä tahto. Vaikkapa silloin, kun mä olen koittanut vaan vähän pedata sänkyä mukavammaksi ja aluslakana on ehkä saattanut vähän saada siinä samalla pientä osumaa. Se tapahtui lyhyen ajan sisällä neljästi ja lopputulos oli se, että ihminen laittaa julmasti makuuhuoneen oven nykyisin kiinni, kun lähtee töihin. On meillä kyllä omia petejä, joilla voi nukkua ja joita voi pedata, mutta silti ehkä vähän julmaa vanhaa Kentsua ajatellen, että se ei pääse nyt makuuhuoneeseen nukkumaan päivällä. Kyllähän mä tämän kestän, vaikka vaan hyvää tarkoitin petaamisella. Mutta onko oikein, että muut saa siitä kärsiä? Mun mielestä se on vähän tuhmaa. Eli toivottavasti pukki tajuaa, kuka täällä on ehkä ollut tuhma ja kuka ei.

Saattoihan meidän joulukalenterikin saada pientä osumaa, kun nälkä yllätti. Mutta mä vaan koemaistoin mitä tullaan saamaan, ettei tule pahoja yllätyksiä. Mutta joku voi toki tulkita senkin pahiksen puuhiksi, vaikka taustalla oli vilpitön auttamisenhalu ja huoli läheisistä.

Voin muuten kertoa, että tässä kalenterissa on noi luukut todella tiukasti kiinni.

Onhan toki muutama lelukin ottanut vähän osumaa meillä asuessa ja täytteitä löytyy tasaisin väliajoin ympäri asuntoa. Mutta hei, mä vaan tutkin mitä niissä on sisällä. Ettei vaan sattuis mitään. Ja osan olen koittanut pelastaakin, mutta ei niille ollut enää mitään tehtävissä.

Kyllä mä siis ymmärrän, että joku saattaisi tulkita tietyt tapahtumat niin, että meillä asuisi tuhmia. Mutta oikeasti se ei pidä paikkansa. Ja aion vakaasti luottaa siihen, että pukki kyllä ymmärtää. Koska ei se muuten olisi joulupukki.

Mä voisin olla pukin pikkuapuri, vaikka lelujen testaaja.

Sitä paitsi mä oon nähnyt, että meille on luvassa lahjoja. Osa on jo saapunut postin kautta – ja sehän varmaan tarkoittaa sitä, että pukilla on niin paljon kannettavaa meille aattona, että osa piti lähettää etukäteen.

Eka paketti on jo saapunut.

Tää saadaan avata kuulemma vasta aattona.

Vähän kyllä jännittää, mitä saadaan lahjaksi. Mä toivon ainakin palloja. Ylva haluaa karvapallon. Luitakin olisi kiva syödä. Mä luulen, että ihminen toivoo aluslakanoita. Kohta selviää, mitä saadaan.

Lahjojen lisäksi joulussa on kivaa se, kun ihminen on lomalla. Se tarkoittaa lomaa meille koirillekin – esimerkiksi yksinolosta. Saadaan ihan rauhassa heräillä ja köllötellä hetki sängyssä. Mä tervehdin aamulla aina eka mun ihmistä ja sen jälkeen mä meen Kentsun luo aamupesulle. Se pitää huolen siitä, että mun korvat on puhtaina ja karvat ojennuksessa. Joskus mä kaivaudun sen jälkeen takaisin peiton alle, kunnes ihminen alkaa hoputtaa aamukävelylle. Mä en millään jaksais lähteä, mutta sit kun mä lähden, mä taas muistan miten mahtavaa ulkona onkaan. Maailmassa on niin paljon tärkeitä hajuja haisteltavana.

Vielä pitää odottaa kolme yötä, ennen kun paketit avataan.

Joululomalla on varmasti myös treenejä, ja se on kivaa. Silloin saa nameja ja p-a-l-l-o-n. Se on ehkä kaikista siisteintä! Juosta pallon kanssa, vinguttaa sitä ja heittäytyä treenin päätteeksi kentälle selälleen makaamaan pallo suussa kaikkensa antaneena. Ja toi muuten on totta. Mun pitää ihan oikeasti opiskella asioita ja vasta sitten saan sen pallon. Joskus tieto pallon olemassaolosta vähän häiritsee mun keskittymistä, mutta aina se ihminen saa jotenkin mun ajatukset oikeille urille ennen pallon antamista – tai niin se ainakin luulee. 🙂 Itse olen sitä mieltä, että mä oon vaan niin salamannopea, että ehdin ajatella jo tulevaa eli palloa, kun ihminen on vasta ajattelemassa sitä edeltävää asiaa ja sen toteuttamista. Pitäisköhän sen siis olla vähän nopeampi?

Tänä vuonna meillä jäikin jouluvideo tekemättä Ylvan treeniryhmän kanssa, mutta mä olen kuitenkin ahkeroinut oman advettikalenterin parissa. Niitä videoita ja kaikkia muitakin juttuja sä pääset katsomaan Facebookista mun omilta sivuilta.

Tässä lukee ihan varmasti ja selvästi Åke.

Lopuksi mä haluan toivottaa teille kaikille hyvää joulua! Toivottavasti saatte paljon herkkuja ja lahjoja ja saatte viettää ihanan rentoa aikaa läheisten kanssa. Mä ainakin aion ottaa kaiken irti joulun pyhistä.

t. Åke, kiltti pikkutonttu

Hyvää joulua meiltä kaikilta!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kolme yötä jouluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X