Nyt on kelit kohdallaan

Vähänkö mä oon nauttinut, kun kerrankin ei ole kylmä! Kyllähän mulle oli kerrottu, että kesällä ei tartte nakukoirien yleensä palella. Mutta luulin sitä jo ihan vitsiksi, kun viime kesä oli mitä oli. Sehän oli mun eka kesä, enkä ole tiennyt paremmasta – kunnes tuli tämä toukokuu ja lämpöaalto. Toivottavasti tämä ei lopu ikinä!

Mua vaan naurattaa, kun on niin lämmin.

Oon ottanut kaiken irti tästä lämmöstä. Hengailen takapihalla ja terassilla niin paljon kuin mahdollista, ja asettaudun aina aurinkoon torkuille. Kerrankin olen saanut tuntea, miltä hiki tuntuu. Mahtavalta, voin kertoa.

Voisko tää lämpö vaan jatkua?

Mä oon jaksanut urheillakin, vaikka on ollut helle. Tässä mä syöksyn pallon kimppuun.

Yks parhaimmista asioista – oikeastaan parhain – tässä lämpimässä kelissä on se, että vesikin on nyt niin lämmintä, että oon saanut uida. Uiminen on niin kivaa! Ihminen sanoo, että mä oon kilahtanut uimiseen. Mut niin on Ylvakin, joten meitä on sitten meidän perheessä kaksi uimahullua. Ylva menee veden äärellä ihan maaniseksi, mä taas alan kiljua, enkä lopeta ennen kun saan syöksyä veteen. Tosi kiva, sanoo ihminen…

Uiminen on parasta mitä tiedän.

Ylva ja minä ollaan kuulemma kilahtaneita uimiseen – kutsukaa meitä miksi haluatte, kunhan saadaan uida.

Arvatkaa muuten mitä! Mä aloitin mun uintikauden Ruotsissa. Oon siis tehnyt mun ekan ulkomaan matkan, kun kävimme toukokuun alussa Ruotsissa. Se oli kiva reissu, varsinkin kun sain korkata uintikauden. Me matkustettiin sinne yhdessä Ylvan ja sen veljen Koodin kanssa. Siellä oli joku kelpieiden tokoleiri, mutta mäkin sain tokoilla – tietenkin.

Koodi on ihan huipputyyppi. Mun täytyy nyt paljastaa, että vaikka Ruuti onkin huippumimmi, niin mun sydän sykkii vähän Koodillekin. Mä nimittäin ihastuin siihen palavasti menomatkalla. Meillä oli suorastaan hyttibileet ja koitin kovasti liehitellä Koodia. En yhtään ymmärrä, miksi ihmiset puuttuivat asiaan.

Tässä ollaan minä, Ylva ja Koodi Ruotsissa lenkillä. Siellä oli kiva metsä.

Me matkustettiin Ruotsiin laivalla. Se oli muuten ihan ok-paikka, mutta niiden vessa oli tosi outo. Siellä kannella oli sellainen pieni laatikko, jossa oli pystyssä tolppa. Mua hieman epäilytti tohtiiko sinne jättää omaa merkkiään, mutta ihmisen kannustaessa päätin nostaa jalkaa tolpan juurella. Ylva nyrpisti nenää ja päätti pidättää Ruotsin puolelle. Se ei ole kuulemma koskaan käynyt laivan vessoissa, vaan jaksaa aina odottaa maihinnousua.

Tässä me ollaan Ylvan ja Koodin kanssa yhden aitan edustalla Turun linnanpuistossa. Ihmisellä on tapana ottaa aina tossa kohtaa kuvat koirista ennen reissuun lähtöä, ja niitä kuvia on kuulemma kertynyt jo aika monta. Tää oli eka kuva musta – koitinkin näyttää tosi miehekkäältä kuvassa.

Tässä me ollaan aamukävelyllä leiripaikalla Klotenissa. Tossa järvessä mä uin.

Leirielämä oli kivaa, mutta aika rankkaa. Simahdin aina illalla tosi nopeasti.

Kaikkea muutakin kivaa on tapahtunut. Mä oon aloittanut agilityn alkeiskurssin, ja sitä on vielä jäljellä useampi kerta. Kivaa, kun saa ihan luvalla juosta ja hyppiä. Mun lempparieste on putki, ja se yleensä huutelee mua puoleensa silloinkin, kun sinne ei kai tarttis mennä. Mun mielestä on kyllä vähän nipoa, että niitä esteitä pitää suorittaa jossain tietyssä järjestyksessä. Jos huvittaa välillä juosta putkeen, niin miksi sitä ei muka voisi tehdä?

Mun tokoharrastuskin jatkuu, ja mulle on asetettu jotain kesätavoitteita. Pitäisi kuulemma saada seuraaminen ja paikallaolot paremmalle mallille kesän aikana, joten ne on nyt jossain tehotreenissä. Sopii mulle, kunhan saan välillä juosta pallon kanssa.

Nyt mä vaan toivon, että tää kesä jatkuis pitkään. Tää lämpö on niin mun juttu.

Lämmintä kesää teillekin!

t. Åke – kesämies

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Nyt on kelit kohdallaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X