Passi ja hammasharja hankittu

Hej kaikille pitkästä aikaa! Toivottavasti teidän uusi vuosi on alkanut hyvin. Minä vietin vuodenvaihdetta ystävien kanssa. Teimme ensin pitkän metsälenkin yhdellä kaveriporukalla ja illalla hengailtiin osin samalla, osin eri porukalla. Oli kyllä nastaa, kun oli niin paljon kavereita. Olin tosi reipas, enkä ihmetellyt ollenkaan rakettien pauketta.

uusvuos1

Tässä mä oon mun kavereiden kanssa metsälenkillä vuoden viimeisenä päivänä. Silloin ei ollut yhtään lunta. Mukana oli Rimma, Roima, Puuma, Ness, Nyyti, Unna, Kentsu, minä ja Ylva.

Täytin tässä hiljattain neljä kuukautta ja olen vihdoin saanut kaikki tarvittavat rokotuksetkin. Sain myös ihan oman passin, joten nyt olen valmis lähtemään vähän pidemmällekin reissuun. Hammasharjahan minulla oli hankittuna jo aiemmin, sillä sain sen mukaan kasvattajaltani, kun lähdin omaan kotiin. En tosin ole vielä käyttänyt sitä. En tiedä olisko pitänyt, koska minulta on alkanut tippua hampaita. Kuulin tosin, että se on ihan normaalia tässä iässä. Lisäksi se on kuulemma erittäin toivottu tapahtuma minun tapauksessani. Oma ihmiseni ei näytä arvostavan piikkihampaitani, vaikka en minä mielestäni mitenkään ihan mahdottomasti pure. Silleen sopivasti. Voisin purra enemmänkin, jos ei kiellettäisi.

passi

Tässä on mun passi ja hammasharja. Koska lähdetään reissuun?

Ensimmäinen hotelliyöpyminen

Olen ollut jo kaksi kertaa pois yötä kotoolta. Loppiaisena olimme Lahdessa ystävillä yötä ja pari viikkoa sitten pääsin ensimmäistä kertaa hotelliin yöksi. Ylvalla oli Kuopiossa jotkut tottelevaisuuskisat ja minä lähdin mukaan kannustusjoukkoihin. Meidän kanssa matkusti myös Puuma ja Fani, jotka ovat bordercollieita. Sainkin olla ainoana poikana tyttöporukassa, koska Kepa-setä meni hoitoon, eikä lähtenyt mukaan.

Sain paljon kehuja siitä, miten reipas matkakumppani olin. Olen tottunut autossa matkustaja, mutta en ole aiemmin ollut näin pitkällä automatkalla. Hotellissa osasin olla kiltisti. Minulle ei käynyt vahinkoja, vaan pystyin pidättämään koko pitkän yön. Illalla odotin kevythäkissä sen aikaa, kun ihmiset kävivät syömässä. En kuulemma saanut vielä luottoa vapaanaoloon yksinollessa, vaikka ei mulla ollut tarkoitus pistää hotellihuonetta remonttiin. Mua ei haitannut häkissä olo yhtään, koska sain sinne herkkuja ja Ylva ja Puuma jäivät ilman. Saivat vain kuolata vieressä, kun minä nakertelin possunkorvaa omassa yksiössäni.

hotelli1

Tässä olen hotellin käytävällä.

 

hotelli3

Tässä olen juuri herännyt yöunilta, enkä jaksaisi vielä nousta.

Hotelliyön jälkeen siirryimme kisapaikalle, ja kisapäivä oli todella pitkä. Sielläkin olin välillä häkissä nukkumassa, mutta sain myös olla paljon katsomassa muiden suorituksia ja toimimassa maskottina ja seuralaisena. Sen homman mä osaan jo aika hyvin. Olin vähän pettynyt, kun mun kaveri Kaja ei lähtenyt mukaan Fanin kanssa, vaan jäi kotiin. Onneksi kisapaikalta löytyi mun toinen tyttöystävä, Martta, joka on cockerspanieli. Sekin oli siellä kisamaskottina ja seuralaisena. Me päästiin leikkimään yhdessä. Sillä on tosi kivat korvat, joissa ei kuulemma saisi roikkua. Mä en oikein meinaa muistaa sitä, kun ne heiluu niin houkuttelevasti.

Oli kyllä kiva reissu ja kuulin, että lähdemme taas ensi viikonloppuna samanlaiselle reissulle. Tällä kertaa me mennään Seinäjoelle. Tämä kotimaan matkailu alkaakin olla minulla kohta hyvin hallussa. Katsotaan pääsisinkö ensi kesänä ulkomaillekin. Nyt kun on se passikin hankittuna.

 

kuopio1

Kävimme välillä Ylvan kanssa kävelemässä kisapaikan lähellä olevalla jäällä.

 

kuopio2

Tässä me ollaan jo kotiin lähdössä, mutta kerjäämme vielä herkkuja Stjernen kivalta omistajalta. Siltä saa aina nameja, ja Ylva onkin aina pyytämässä niitä. Kuvassa on Stjerne, Puuma, Ylva ja minä.

Tossut jalkoja lämmittämään

Ai niin, arvatkaa muuten mitä mulle ostettiin Kuopion reissulla. Tossut! Voi elämä! En kyllä kauheasti tykännyt siitä, kun niitä alettiin pukea mun jalkoihin. Mutta mun mielipidettä ei asiassa kysytty. Ihan epäreilua. Vaikka olenkin vasta neljä kuukautta, niin kyllä minulta silti mielipiteitä löytyy.

En ole viitsinyt mainita, että nykyään oikeastaan ne tossut on mun mielestä ihan ok. Ensin kyllä vähän ärsyttää, kun ne puetaan päälle, mutta olen huomannut, että pärjään pakkasessa paljon paremmin, kun on varpaat lämpimänä. Joten en ole antanut asian häiritä minua, vaan olen keskittynyt kirmaamaan ulkona kuivin tassuin.

tossut2

Nämä tossut ovat pysyneet yllättävän hyvin mukana mun menossa. Näytän oikeastaan aika sporttiselta ne jalassa.

Nyt mun pitää taas rientää! Hauskaa alkavaa helmikuuta kaikille!

t. Åke

Kommentit

Kommentoi juttua: Passi ja hammasharja hankittu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X