The Tonttuovi – kun poro kohtasi voittajansa

Jouluihmisenä minun täytyy sanoa, että jouluissa on minusta aina jotain taianomaista. Joulu on ehdottomasti vuoden paras juhla, ja minulle henkilökohtaisesti myös jonkinlainen selviytymisstrategia vuoden pimeimmille kuukausille. Mutta aivan erityisen taianomainen joulusta tulee aina silloin, kun joku on mukana viettämässä sitä ensimmäistä, tai viimeistä, kertaa. Meillä on vietetty taianomaisia jouluja nyt jo aika monta vuotta peräjälkeen. ❤️

Viimeinen ja ensimmäinen

Lauralle tuleva joulu on sen ensimmäinen, pikkupupu kun täyttää joulukuussa kuusi kuukautta. Joulu 2016 taasen oli 11,5 vuotiaan Irman viimeinen, ja jotenkin me taisimme sen silloin jo aavistaakin. Emme toki silloin tietenkään surreet tulevaa, vaan elimme hetkessä ja iloitsimme, kun saimme niinkin monta joulua yhdessä viettää.

Koirat kuusen alla. Joulu 2014 ja kuvassa Irma borzoi, Eeva chihuahua ja Kerttu kääpiöpinseri.

”Muista joulut entiset, tiedän että hymyilet.” ❤️ Meillä on ollut perinteenä kuvata koirat joulukuusen alla aina aatonaattona. Joulu 2014 oli viimeinen tällä kokoonpanolla, seuraavana keväänä 14-vuotias Kerttu nukkui pois. Kaksi joulua myöhemmin tuli Irman aika täyteen. ❤️

Irma oli kovin perso makealle, etenkin suklaalle. Kerran ostin laivalta hienoja tryffeleitä päiväkodin hoitajille joulumuistamisiksi. Paketoin metallirasioissa ja muoveissa olleet pakkaukset vielä joulukääreisiin ja jemmasin olohuoneen avohyllykköön. Arvaatte varmaan miten siinä kävi. Suklaat olivat syöty heti sillä samalla sekunnilla, kun Irma sai jäädä niiden kanssa ensimmäistä kertaa kaksin. Meillä ei voinut Irman aikana olla omaa piparkakkutaloa eikä kuuseen voinut laittaa karkkeja koristeeksi – muori ei vaan voinut makeanhimolleen mitään.

Liisa chihuahua kuusen alla ensimmäistä jouluaan viettämässä jouluna 2015.

Kuta pienempi on itse, sitä isompi joulu tulee, näin kirjoitti Tove Janssonkin. Meillä olikin ilmeisen iso joulu vuonna 2015, kun Liisa oli näin pieni ja vietti ensimmäistä jouluaan. ?

Laura 1 – poro 0

Edeltäjässä ja seuraajassa on mystisesti aina jotain samaa. Laura ei sentään yletä pöytätasoille jätettyihin herkkuihin, puhumattakaan kuusen karamelleista, mutta se tuntee vastustamatonta vetoa kaikkia ihania joulukoristeita kohtaan. Etenkin tässä vaiheessa, kun hampaat ovat vielä vaihtumassa ja ikeniä kutittaa niin mahdottomasti, ovat tontut ja porot joutuneet erityisen vaaralliselle tulilinjalle.

Joulukuun kolmanteen päivään mennessä voittajansa ovat kohdanneet yksi pieni epäonninen tonttu ja tänään, ensimmäisenä adventtina, menetti pieni poro puolet päästään. Irman aikana jemmailtiin suklaat lukollisiin kaappeihin, ja nyt Lauran ensimmäisenä jouluna yritetään pitää tontut ja porot jossain sen ulottumattomissa.

”Miten tuon poron pää nyt noin repsahtikin? Minä kun vähän vaan maistelin!”

The Tonttuovi

Kuopus oli järkyttynyt poron kohtalosta ja itki lohduttomasti surmatyön paljastuttua aamulla. Mutta onneksi meillä asuu ihan oikea Kotitonttu ja sen ovella tapahtuu kaikenlaista taianomaista.

Ovelle viedyt tontut ja porot pääsevät tonttusairaalaan ja palaavat yleensä joko täysin ehjinä, tai taitavasti paikattuina, takaisin joidenkin päivien kuluttua. Mikä helpotus!

Tonttusairaalalle voi tulla vielä käyttöä tässä joulukuun aikana. Tämä Liisan hampaisiin joutunut tonttu sai onneksi asiantuntevaa hoitoa nopeasti vuonna 2015. ?

Meille muutti Kotitonttu jo marraskuussa 2014. Puolivahingossa sen ovelle syntyi heti samana jouluna joulukalenteri, jota ensimmäiset joulut jaoin Facebookissa vain omalla seinälläni. Viime vuonna halusin jakaa jouluiloa laajemmallekin ja julkaisin joulukalenterin Sydämeeni joulun teen -facebook ryhmässä.

Kyseisessä ryhmässä on liki 90 000 jäsentä ja kuinka ollakaan – tänä vuonna tonttuovesta tuli valtava hitti maanlaajuisesti. Saattaa siis olla, että muissakin pentuperheissä ovat tontut tänä vuonna vaaravyöhykkeellä.

Pitäkäähän siis tontuistanne ja tonttuovistanne huolta ja muistakaa olla suuttumatta pienokaisille – nehän ovat vasta vauvoja ja oppivat kyllä aikanaan kunnioittamaan joulun olentoja. ?

The Tonttuovi

The Tonttuovi. Viime vuonna jouluseikkailu Kotitonttumme ovella päättyi tonttuoven taianomaiseen avautumiseen. Tänä vuonna joulukalenterissa pääsee kurkistamaan mitä tontun eteisessä tapahtuu seinien sisäisessä salaperäisessä maailmassa. Vielä ehtii mukaan seuraamaan tarinaa The Tonttuovi -sivulle Facebookissa! ?

Minä ja elämäni suuret pienet sankarit haluamme toivottaa teille kaikille lukijoille oikein ihanaa ja taianomaista joulua! Tulkaa seuraamaan joulusatuamme The Tonttuovi -sivulle.

Olkaa armollisia itsellenne mitä tulee jouluvalmisteluihin – tehkää sen verran kun kerkeätte ja hyvältä tuntuu, joulu tulee tekemisistä tai tekemättä jättämisistä huolimatta.

Olkaa myös hyviä läheisillenne ja tuiki tuntemattomillekin – joulun suurin taika on ihmisten yhteinen hyvä tahto ja auttamisen halu, sekä pienet hyvät teot. Jouluna tapahtuu aina myös ihmeitä!

Ja aivan erityiset jouluterveiset haluan lähettää niihin perheisiin, joissa vietetään sitä haikeaa viimeistä tai satumaista ensimmäistä joulua jonkun aivan erityisen kanssa. Tallennetaan ne hetket syvälle sydämeen, missä ne säilyvät aina. ?❤️

Irma borzoi ja chihuahuat Liisa ja Eeva kuusen alla.

Hyvää Joulua rakas Irma sinne jonnekin.❤️

Tyttö ja sen chihuahuat.

Pikkupupu on tämän joulumme tähti. ?

Kommentit

Kommentoi juttua: The Tonttuovi – kun poro kohtasi voittajansa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X