Viisi yötä jouluun

Kohta on joulu. Tiedän sen siitä, kun luukut meidän kalenterissa vähenee.

joulukalenteri_ake

Meillä koirilla on nimittäin oma joulukalenteri. Tosin yhteinen, mutta siitä riittää herkkuja kaikille kolmelle. Me saatiin se oman ihmisen äidiltä. Meidän oma ihminen sanoi, ettei hän saanut koskaan lapsena suklaakalenteria, koska karkkipäivä oli vain kerran viikossa. Siksi onkin aika hassua, että hänen äitinsä toi suklaakalenterin meille. Kentsu kuulemma on jo sen ikäinen, että se saa syödä herkkuja. Koska yhtä ei saa suosia (vaikka Kepa saakin välillä erikoishuomiota ikänsä takia), niin mekin saadaan Ylvan kanssa palat koirien suklaasta. Tollasia ne mummit on – lepsumpia lapsenlasten kanssa kuin omiensa. Koskee näköjään myös meitä karvalapsia.

joulukalenteri_nam

Avataanko jo uusi luukku?

Olen kuullut kelpieiltä tarinoita joulusta. Silloin ei kuulemma tarvitse olla yksin kotona, pääsee valoisaan aikaan metsälenkille, saa syödä herkkuja ja pääsee paljon treenaamaan. Kuulostaa ihan mahtavalta!

Jouluun liittyy myös mun uusin aluevaltaus. Olen nimittäin nykyisin youtube-tähti. Pääsin kuokkimaan Ylvan treeniryhmän jouluvideoon, enkä ihan mihin tahansa rooliin, vaan voidaan puhua oikeastaan pääroolista.

Ylva treenaa tottelevaisuutta viikottain Hakunilan seudun koiraharrastajien arvokisaryhmässä, jossa on koirakoita, jotka tähtäävät tokon arvokisoihin. Vaikka treenaaminen onkin tavoitteellista, välillä on aikaa myös hassuttelulle. Arvokisaryhmä teki viime jouluksi jouluvideon, ja sen tekeminen oli niin hauskaa, että he päättivät tehdä tänä vuonna uuden videon. Mä pääsin siihen mukaan mun ystävän Kajan kanssa. Kaja on mua pari viikkoa vanhempi ja rodultaan labradorinnoutaja. Me oltiin kyllä aika taitavia kuvaustähtiä, vaikka itse niin sanonkin.

kaja_ake_painia

Tässä me ollaan Kajan kanssa kuvaustauolla leikkimässä.

Kepakin pääsi vierailevana tähtenä videolle. Sille lankesi sama rooli kuin viime vuonna, nimittäin joulupukin osa. Ylva kuluu tonttujoukkoihin. Katsokaa ihmeessä itse, millainen siitä tuli. Tässä on videon eka osa. Jatkoa seuraa vielä ennen joulua.

Joulumieltä kaikille! Muistakaa olla kilttejä!

t. Åke

ps. Huldalle terkkuja filmitähdeltä. Luulis alkavan kiinnostuksen jo hiljalleen herätä… 😉

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Viisi yötä jouluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X