Vehreys ja oksat piristävät nyt joulukukkia – nappaa ideat!

Kukat ja oksat ovat  merkittävässä roolissa joulutunnelman luomisessa. Unohda jäykät amaryllis- ja hyasinttiasetelmat ja kokeile tällä hetkellä pinnalla olevia vihreitä oksia ja luonnollisia asetelmia.

Ainekset löytyvät jopa kotipihalta tai lähimetsästä, kukkakaupoista vähintään. Myös eucalyptuksen oksat ja skimmiat ovat kauniita  kuivuessaan. Jos kaipaat kukkia vihreän sekaan, kokeile valkoisia tulppaaneita tai punaisia ruusuja perinteisten joulukukkien sijaan.

joulukuusia

Luo oma joulumetsä ikkunalaudalle! Osta tai käy kaatamassa (omasta metsästä) pieniä kuusia ja asettele maljakoihin ikkunalaudalle. Voit käyttää joukossa myös laadukkaita tekokuusia, kuten kuvan House Doctorin koristekuuset.

jouluinen olohuone

Kaunis asetelma syntyy kuusenoksista ja led-valoista. Asettele oksia rennosti takan päälle, ikkunalaudalle tai miksei hyllyynkin. Älä täytä koko alustaa vaan katkaise asetelma jollain elementillä, kuten kirjoilla, vaaseilla tai koriste-esineillä. Viimeistele pienillä jouluvaloilla. Koristetyynyt, HM.

kynttiläkruunu

Kyntiiläkruunun kruunaa köynnös. Kieputa köynnöstä tai sido havuja kynttiläkruunun ympäri, voit jättää osan lehdistä tai havuista myös rennosti roikkumaan. Jos haluat lisää säihkettä, ripusta joukkoon siroja metallisia kuusenkoristeita. Kynttiläkruunu, Ellos.

joulukattaus

Kauniiseen joulukattaukseen ei tarvita monimutkaisia temppuja. Sievät ja yksinkertaiset koristeet syntyvät pienistä oksista lautasen tai ruokailuvälineiden päälle aseteltuna. Voit kieputtaa varvuista tai esim rosmariinin oksista minikransseja, jotka näyttävät hauskoilta kattauksen joukossa tai vaikka viinilasin ympärillä. Marjaoksat tuovat viimeisen silauksen. Lettikuvioiset astiat, Ikea.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.