Pellavaiset vuodevaatteet ovat nyt trendi – esittelemme kolme kohtuuhintaista

Aidot luonnonmateriaalit ovat olleet sisustuksessa jo pitkään suosiossa. Tämä näkyy myös pellavan käytön lisääntymisenä kalusteissa ja erityisesti viileyttä tarjoavissa vuodetekstiileissä.

Yhä useammalta valmistajalta löytyy nyt pellavaisia petivaatteita valikoimistaan. Pellavaa joudutaan työstämään enemmän kuin puuvillaa, jolloin hintakin kipuaa korkeammaksi, pellavalakanasetin hinta saattaa vaihdella 50 moneen sataan euroon.

Hintaan vaikuttaa myös lakanassa käytetyn pellavan tiheys ja se, onko sitä pesty eli kulutettu pehmeäksi. Mitä tiheämpää pellavaa, sitä painavampaa ja täten myös kalliimpaa se on.

Käytännöllinen ja helppohoitoinen pellava

Pellava on kauneutensa lisäksi myös äärimmäisen käytännöllinen ja helppohoitoinen materiaali: pellava hylkii likaa ja imee kosteutta itseensä. Näin se siirtää kehon lämpöä pois, minkä ansiosta pellavalakanat tuntuvat mukavan viileiltä ihoa vasten.

Pellavalakanat eivät myöskään nukkaannu ja kestävät hyvin vuosien käyttöä. Materiaalilla on kaunis hohtava pinta, jonka kiilto lisääntyy mankeloimalla. Nyt pellavaa ei kuitenkaan silitetä, vaan se saa jäädä rouhean ryppyiseksi ja mattapintaiseksi.

Pellaivaiset petivaatteet tuovat petaukseen rouheutta.

Hemtexin petivaatteissa on ajankohtaiset pellavan, harmaan ja sinisen sävyt, 109 e.

Kauniisti pedatut pellavaiset vuodevaatteet

Elloksen pellavaiset vuodevaatteet on pestyä ranskalaista pellavaa, joka on viljelty ympäristöä kunnioittaen, 119 e.

Pellavaiset vuodevaatteet

Ikean uutuus, Puderviva-vuodevaatesetti on markkinoiden edullisimpia, 49,95 e.

Keskustelu

Mites se kotimainen vaihtoehto, hinta kilpailuhenkinen ja tuotteet aivan ihania| FINKONIA Oy

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.