Uudista puutarhaasi

Kaipaatko muutosta puutarhaasi tai pihaasi? Kääri hihat ja ryhdy puuhaan!

Peter McHoynUudista puutarhaasi – Unelmien pihan suunnittelu ja toteutus (Gummerus, 2009) -kirjan takakansi lupaa apua niin pienimuotoiseen piristykseen, laajaan puutarhan muutokseen kuin uuden puutarhan perustamiseen.

Kirjassa on ohjeita muun muassa pihasuunnitelman piirtämiseen, kulkuväylien tekemiseen, köynnösten kasvattamiseen ja valaisun suunnittelemiseen. Insinöörimäistä näkökulmaa tehostetaan informatiivisilla kuvilla, jotka näyttävät etenemisen vaihe vaiheelta. Aikamoinen tietopaketti on saatu kasattua kokoon.

Kuvien huono laatu latistaa kuitenkin lukukokemusta. Osa masentavan kellertävistä kuvista näyttää 70-luvulta tempaistuilta. Puhtaan informaation tarpeen kirja kyllä täyttää, mutta sen kanssa ei kannata käpertyä unelmoimaan ja tunnelmoimaan.

Avainsanat

Keskustelu

Joo, on tullut luettua vuoden aikana jos jonninlaista puutarhakirjaa, mutta en vieläkään ole saanut sellaisia vinkkejä, jotka kelpuuttaisin pieneen rivitalon takapihaan. Haluaisin takapihasta ihanan, vihreän ja mukavan keitaan itselleni. Tuntuu ettei mikään sovi. Takapiha on vielä ”paljas” koska tämä asunto on ollut minulla vsta vuoden. Kunpa saisi ihmisiltä vinkkejä tai kotiliedessä ideoita kuvien kera.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.