Kodinhoito

7 vinkkiä jauhokaapin järjestämiseen

Pidä jauhokaappi järjestyksessä Kotilieden vinkkien avulla.

1. Käy läpi kaapin sisältö ja heitä pois viimeisen käyttöpäivän ylittäneet tuotteet. Parasta ennen -päivämäärän ohittaneita tuotteita voi käyttää, jos tuote näyttää käyttökelpoiselta.
2. Jos jauhopusseista löytyy toukkia tai kuoriaisia, koko kaapin sisältö täytyy heittää pois ja kaappi pestä erityisen hyvin.
3. Sokeritoukkia voi torjua panemalla persiljanoksia niiden suosimiin paikkoihin.
4. Pyyhi hyllyt kostealla liinalla ja miedolla yleispuhdistusaineella.
5. Hyllyjen päälle kertyneen rasvaisen lian poistamiseen hyvä apu on leivontavälineistä tuttu nuolija. Kaavi sillä lika pois ja pyyhi lopuksi kostealla
6. Sulje pussit kunnolla. Kuiva-aineet säilyvät parhaiten suljetuissa, valolta suojatuissa purkeissa tai pusseissa.
7. Hyviä säilytysastioita saa kierrättämällä elintarvikepakkauksia. Esimerkiksi tyhjät perunalastupurkit sopivat hyvin spagetin säilytykseen.

Teksti: Elisa Johansson

Kommentoi

Kommentoi juttua: 7 vinkkiä jauhokaapin järjestämiseen

Luunappi

Hyviä vinkkejä muuten:)

Kierrekantisten purkkien kerääjä

Moni vierailija on ihmetellyt jauhokaappini lasisia purkkeja ja yrittänyt arvioida niiden hintaa. Ne on kerätty meidän perheen suosikkiherkuista eli ovat isointa mahdollista kokoa viipaloituja herkkukurkkupurkkeja. Eli tyyriiksi ei ole käynyt, mutta vähän aikaa ja vaivaa siinä on nähty. Minusta on parempi säilyttää jauhot ja ryynit lasipurkeissa, koska jos jossain pussissa sattuu kaupasta ostettaessa olemaan kutsumattomia vieraita – heitetään pois vain yksi purkki eikä koko jauhokaapin sisältöä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.