Keinutuoli on kaunis ja toimiva klassikko: Nyt rentoudutaan keinumalla

Iki-ihanat keinutuolit ovat löytäneet paikkansa nuoristakin kodeista. Klassinen tuoli yhdistetään myös moderniin sisustukseen.

Keinutuoli eli kiikkutuoli oli aina 1900-luvulle asti ylellinen kaluste, joka ei ollut kaikkien tavoitettavissa.

Lue myös: Löytyykö varastoistasi pinnatuoli? Näin kunnostat tämän himoitun keräilykohteen

Kodin mukavin ja arvokkain istuin

Talonpoikaistorpissa ja hienommissa kaupunkihuoneistoissakin kaarevien jalasten varassa keinuva tuoli oli kodin mukavin ja arvokkain istuin.

Kiikkutuoli oli isännän tai emännän paikka. Vieraalle sitä tarjottiin istuimeksi vain erityistä kunnioitusta osoitettaessa.

Nykyään keinutuoli on arkisempi huonekalu kodeissa. Markkinoilla on uusia ja käytettyjä malleja.

Keinutuoli

Keinutuolit ovat palanneet suomalaiskoteihin. Korkeaselkänojainen perinteinen keinutuoli 120 e sekä matalampi malli 100 e, Helena Ruuskanen Tattarisuon Antiikista arvioi.

Perinteisten puisten keinutuolien lisäksi Thonetin kaunis kippurajalkainen rottinkipunosistuiminen kiikkutuoli on myös haluttu kalusteyllättäjä moderneissa kodeissa.

Lue myös: Kastikekannu on uusi keräilykohde – katso, mihin kaikkeen voit käyttää tätä keräilijöiden himoitsemaa astiaa

Keinutuoli kotiin ja mökille

”Keinutuoleja ostetaan tasaiseen tahtiin yhtälailla koteihin ja mökeille, mutta mökeille hankitaan enemmän vanhempia korkeselkäisiä malleja”, Helena Ruuskanen Tattarisuon Antiikista kertoo.

”Mademoiselle”-tyylisiä tuoleja 1950–60- luvun vaihteesta menee koteihin osaksi nykyaikaistakin sisustusta. Näitä modernimpia malleja on vain harvemmin saatavilla.

”Nyt halutaan taas rentoutua keinumalla. Kiva käyttötarkoitus muutamalla nuorella äidillä on ollut imettää lasta keinutellessa.”

Onhan keinutuolin sukulainen keinuva kehto eli kätkyt.

Paitsi rauhoittava kiikkustuoli on myös vahvistava: keinumisliikkeen sanotaan vahvistavan erityisesti vatsa- ja lantionpohjalihaksia.

Lue myös: Puu kiehtoo vuoden nuoreksi muotoilijaksi valittua Antrei Hartikaista

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keinutuoli on kaunis ja toimiva klassikko: Nyt rentoudutaan keinumalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X