Mainos: Yhteistyössä Kärcher
Mainos | Yhteistyössä Kärcher

Helppo siivous pelastaa arkesi

Ei turhia tavaroita pitkin lattiaa. Harkitut, käytännölliset huonekalut omilla paikoillaan. Huolella järjestetty koti on helppo siivota.

Viime vuosien KonMari-villitykselle on ollut tilausta. Suomalaisten kodit pursuavat tavaraa. Haalimme ja ostamme laatua ja krääsää, emmekä raaski luopua mistään. Vaikka tavaran karsiminen ei muuttaisikaan koko elämää, vähintään siivousta se helpottaa merkittävästi.

Kulkureitit ja työskentelytavat mietittynä

Kodin sisustus vaikuttaa oleellisesti siivouksen helppouteen. Keittiö on usein kodin toimivin työskentely-ympäristö, koska sen on suunnitellut ammattilainen. Muissa kodin tiloissakin kannattaa kalusteet ja työvälineet järjestää käytännöllisyys edellä.

Teetkö etätöitä ruokapöydän ääressä? Ärsyttääkö, kun silitysrauta pitää keplotella siivouskaapista ja pystyttää pieneen tilaan? Mieti, mitä tiloja käytät kodissasi eniten tai missä työskentelet. Mitä kautta yleensä kuljet, kun siirryt huoneesta toiseen? Sijoita huonekalut, välineet ja tavarat niin, että liikkuminen ja tavaroiden kuljettaminen kodissa on helppoa.

Ja kun järjestys toimii, siivousvälineiden kuljettaminen ja käyttäminen on entistä helpompaa. Kiinnitä huomiota myös valaistukseen, näet itse kuinka puhdasta jälkeä syntyy.

Hyvät välineet helpottavat siivousta

Siivoamisen kynnystä voi madaltaa oikeilla välineillä. Valitse laadukkaat, ergonomiset ja helposti käyttöön otettavat apuvälineet. Imuroinnin ohella laminaatit, parketit ja muut kovat lattiapinnat tarvitsevat säännöllistä pesua. Jos mopin ja ämpärin esille ottaminen voi tuntua työläältä, nykyaikainen siivouskone voi tarjota houkuttelevan ratkaisun.

Imuri löytyy jokaisesta kodista, mutta tahroille ja pinttyneelle lialle se ei mahda mitään.  Ammattisiivouksessa käytetään monipuolisia siivouskoneita. Koneellinen pesu on yleistynyt kotitalouksissa. Ketterät lattiapesurit ja varsi-imurit tehostavat siivousta. Huippulaatuisia laitteita on saatavilla kohtuullisella hinnalla.

Nykyaikainen lattiapesuri on kevyt käyttää ja ympäristöystävällinen, koska vettä ja pesuainetta kuluu hyvin vähän. Hyvä pesuri myös kuivaa pesun jäljet, joten lattia on nopeasti käyttövalmis. Erillistä imurointia ei välttämättä edes tarvita, jos lattiapesuria käytetään usein ja säännöllisesti.

 

Kärcher-lattiapesuri pesee ja kuivaa yhdellä kertaa

  • Nopeat pyörivät mikrokuitutelat irrottavat lian tehokkaasti.
  • Laite ei kierrätä likavettä, vaan pesuun käytetään koko ajan puhdasta vettä.
  • Sopii kaikille koville lattiamateriaaleille: parketti, laminaatti, muovi, kivi, laatta.
  • Yhdellä vesisäiliön täytöllä ja korkillisella pesuainetta pesee n. 60 m²:n lattia-alan.
  • Mikrokuitutelat voi pestä pesukoneessa.

 

Arvomme osallistujien kesken Kärcher FC 5 Premium-lattiapesurin. Kilpailu päättyy 23.3.2017 ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Tutustu Kärcherin FC 5-lattiapesurin ominaisuuksiin tarkemmin täällä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo siivous pelastaa arkesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X