Istutusruukku ei ole vain esteettinen valinta.

Istutusruukku vaikuttaa viherkasvin hoitoon – tutustu eroihin videolla ja ihastu ruukku-uutuuksiin

Istutusruukku ei ole vain ulkonäkökysymys. Erilaiset ruukut vaikuttavat muun muassa kastelutarpeeseen. Mullanvaihdon yhteydessä on täydellinen hetki vaihtaa ruukun tyyppiä.

Istutusruukku voi olla joko umpinainen tai siinä voi olla reikä pohjassa. Tämä ratkaisee osin salaojituksen tarpeen ja vaikuttaa kasvin kastelutiheyteen.

Lue myös: Huonekasvien mullanvaihto tehdään keväällä – 8 vinkkiä kukoistaviin kasveihin

Istutusruukku voi olla joko reiällisenä tai ilman. Valinta vaikuttaa siihen tarvitaanko ruukkusoraa salaojitukseen.

Istutusruukku voi olla joko reiällisenä tai ilman. Valinta vaikuttaa siihen tarvitaanko ruukkusoraa salaojitukseen.

Keväinen mullanvaihto on täydellinen ajankohta ruukun vaihtamiseen. Ole tarkkana ruukun koon suhteen. Vääränkokoinen ruukku kasvin juuristoon nähden voi tarpeettomasti hankaloittaa huonekasvin hoitoa.

Lue myös: Versokasvatus tuottaa lempikasvistesi kipakoita miniversioita – katso videolta, kuinka sato valmistuu alle viikossa!

Videolla floristimestari Saija Sitolahti kertoo pähkinänkuoressa erilaisten ruukkutyyppien eroista ja hyvistä puolista.

Katso myös, miten ruukun koko vaikuttaa kasvin hoitoon ja menestymiseen.

Istutusruukku oman tyylin mukaan!

Kun ruukkutyyppien erityispiirteet ovat tiedossa, voi alkaa leikitellä ulkonäköasioilla. Tarjolla on mitä erilaisempia ruukkuja, joilla voi luoda upeita asetelmia ja nostaa huonekasvin upeasti esille.

Lue myös: Vermikuliittia, kookoskuitua vai kissanhiekkaa – nyt meni mullanvaihto vaikeaksi!

Tutustu ruukku-uutuuksiin ja alat ehkä katsoa myös kodin maljakkovalikoimaa uudella tavalla.

Istutusruukkujen uutuuksia

1. Kastelupallo pitää huolta huonekasvin veden saannista, jos säännöllinen kastelu ei ole omistajan vahvuus. Bloun-kastelupalloihin mahtuu noin 4dl vettä, pallot on suupuhallettu Suomessa, eri värejä, 29,90e, Bloun. 2. Muuton Tubkannu sopii niin kastelukannuksi kuin vesikannuksikin. Humoristisen kannun voi jättää esille viherkasvien lähelle, 79 e, rum21. 3. Artekin Riihitieruukun aaltomainen muoto erottaa sen perusruukuista. Parhaimmillaan ruukku on useamman kasvin asetelmassa, alk. 60 e, Artek.

Uusi istutusruukku on helppo valita mullanvaihdon yhteydessä.

4. Ferm Livingin keraamisessa Speckle-seinäruukussa saat pienet kasvit pois tasoilta. Ruukun korkeus on 20 cm, 35 e, Finnish Design Shop. 5. Coee designin Clover-ruukku on mattavihreä sisältä ja ulkoa. Käsintehdyn ruukun pehmeä muoto tekee siitä kiinnostavan ja se sopii useamman pienen kasvin asetelmiin, korkeus 15 cm, 46 e, boozt.com. 6. Kiiltävälasitteisiin Sister-ruukkuun mahtuu isompikin huonekasvi. Ruukun jujuna on messinkinen aluslautanen, joka antaa ruukulle hohtoa, 59,99 e, Ellos.

Maljakkoa voi hyvin käyttää myös viherkasveilla, jos koko sen sallii.

7. Juhannustaikamaljakossa lempeät kasvot saavat viherkasvista tai kukista kutrit, keraamisen maljakon korkeus 14 cm, 78 e, Artek. 8. Hayn lasitetuissa ruukuissa on hempeän herkullisia värejä ja ruukkuihin on saatavilla myös messinkiset aluslautaset, alk. 20 e, Finnish design shop. 9. Iittalan Ruutumaljakosta on saatavilla nyt myös keraaminen vaihtoehto. Kokeile sitä leikkokukkien lisäksi myös viherkasveille! Kaksi kokoa, alk. 59 e, Iittala.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 4/2021.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Istutusruukku vaikuttaa viherkasvin hoitoon – tutustu eroihin videolla ja ihastu ruukku-uutuuksiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X