Joulukuusen hoito-ohjeet: Näillä ohjeilla kuusi pysyy kauniina koko joulun!

Kauniisti koristeltu kuusi luo jouluista tunnelmaa ja on osa jouluperinnettä. Jotta kuusi säilyy kauniina koko joulun ajan, sitä pitää hoitaa oikein.

Miten joulukuusi pysyy hyvänä koko joulun ajan? Poimi talteen joulukuusen hoito-ohjeet ja kuusi kukoistaa pitkään!

Lue myös: Rumat villapaitapiparit ovat hitti maailmalla – näin teet itse trendileivonnaisen

Milloin kuusi kannattaa kaataa?

Jos kaadat joulukuusen itse, tee se aikaisintaan neljä viikkoa ennen joulua, mieluiten leudolla säällä. Pakkaa kuusi suojapeitteeseen tai pakkausverkkoon, jos joudut kuljettamaan sitä pitkän matkan. Alle kymmenen kilometrin matkan kuusta voi kuljettaa auton katolla suojaamattomanakin.

Säilytä kaadettu kuusi ulkona, etteivät neulaset ala varista

Säilytä kaadettu kuusi mahdollisimman pitkään ulkotiloissa, esimerkiksi kylmässä autotallissa tai parvekkeella. Mitä lämpimämmässä ja kuivemmassa tilassa kuusi on, sitä herkemmin neulaset karisevat.

Lue myös: Aineeton joululahja x 10: Mitä antaa joululahjaksi aikuiselle, joka ei halua lisää tavaraa?

joulukuusen hoito-ohjeet, kuusenhakumatka, joulukuusi, joulukuusi metsästä

Kun tuot kuusen sisään, anna sen sulaa rauhassa

Jos kuusi on jäässä, sulata se hitaasti viileässä tilassa ennen sisälle tuomista. Anna puun sulaa muutama vuorokausi, tyvi koko ajan vedessä. Jos joudut tuomaan puun suoraan sisälle pidä tyvi vesiämpärissä ja suihkuta kuusi kylmällä vedellä kertaalleen heti ja uudelleen muutaman tunnin kuluttua. Ravistele sulaneesta kuusesta roskat ja kuolleet neulaset pois. Mittaa huoneen korkeus ja lyhennä kuusta tarvittaessa.

Varmista hyvä imupinta ennen kuin asetat kuusen jalkaan

Sahaa kuusen tyvestä pois muutama sentti, ennen kuin asetat sen jalkaan, jotta saat puulle tuoreen imupinnan. Jätä tyveen mahdollisimman paljon ehjää kuorta veden virtauksen varmistamiseksi. Jos

Pidä huolta, että joulukuusen tyven leikkauspinta on vedessä koko ajan, eikä vesi pääse välillä loppumaan. Kuusenjalan vesitila on usein niin pieni, että vettä joutuu lisäämään päivittäin. Lannoitetta kuusi ei kaipaa.

Lue myös: Kenen luo jouluksi? Näin vältät perheriidat ja vietät stressittömän joulun

Miten kuusen saa pois kotoa ilman, että neulaset varisevat?

Kun joulu on juhlittu ja kuusi riisuttu koristeista, on aika viedä kuusi pois. Jotta kuusi sopii kulkemaan ovista, eikä karistele neulasiaan ympäriinsä, leikkaa oksasaksilla oksat joko kokonaan tai osittain pois. Kuusen voi oksineen laittaa kuljetuksen ajaksi myös esimerkiksi paperisäkkiin, jolloin neulaset eivät varise lattialle.

Lähde: Joulupuuseura ry

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulukuusen hoito-ohjeet: Näillä ohjeilla kuusi pysyy kauniina koko joulun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X