Huonekasvit

Jouluruusu ja sammal: Voiko jouluisempaa yhdistelmää ollakaan! Katso ohje ja askartele jouluruusu sammalpalloon

Koristele koti joulutunnelmaan klassikkokukalla – mutta tee se hiukan uudella tavalla. Jouluruusun voi istuttaa leutona talvena joulun jälkeen maahan tai pitää sitä viileässä, pakkasettomassa tilassa kevääseen asti.

Jouluruusu on herkkä joulukodin kaunistus. Sammal tuo kaunistukseen hauskan lisän. Jouluruusu sammalpallossa on nopeatekoinen koriste, jollaisen valmistat helposti kotiin sekä viemisiksi.

Lue myös: Vahattu hyasintti ihastuttaa kauneudellaan – tee itse soma joulukukka

Jouluruususta on iloa useammalle vuodelle

Kukkaa kasvatetaan meillä myös perennana, joten jouluruusun voi siirtää monivuotiseksi iloksi puutarhaan. Mikäli joulun pyhien jälkeen maa on sulana, voi istutuksen tehdä joulun aikaan.

Sisätiloissa jouluruusu pitää tasaisesta kosteudesta. Liika märkyys voi mädättää juuria ja varsia. Viileässä tilassa säilytys auttaa jouluruusua selviämään pitkästä talvesta sisätiloissa.

Voit myös talvettaa jouluruusun kellarissa. Jos taimi näyttää kevään tullen rähjäiseltä, älä lannistu, vaan istuta taimi siitä huolimatta sopivalle paikalle pensaiden tai puiden varjoon. Juuristossa ja silmuissa voi hyvinkin viritä eloa ja elinvoimaa.

Leutona talvena jouluruusu kukkii joulun aikoihin tai varhain keväällä lumien sulettua.

Lue myös Anna.fi:stä: Kyllästyttääkö joulutähti ja amaryllis? Floristi vinkkaa parhaat vaihtoehdot perinteisille joulukukille

jouluruusu sammalpallossa
Jouluruusu sammalpallossa lumoaa kauneudellaan.

Jouluruusu sammalpallossa

Tarvikkeet

Ohje

  1. Poista taimi ruukusta. Älä poista multaa juurista. Kiedo taimen multapaakku ohueen sammalkerrokseen.
  2. Kietaise paakun ympärille kukkasidonnassa käytettyä spiraalilankaa sopivasti, jotta sammal pysyy paakun ympärillä, eikä paakku hajoa.
  3. Aseta jouluruusu sammalpallossa aluslautaselle. Sammalpallossa kasvavan jouluruusun voi kastella aluslautaselle, jolloin kosteus imeytyy multaan ja sammaleeseen.

Kukat: kotimaiset joulukukat Kauppapuutarhaliitto / Kauniisti kotimainen. Kuvausrekvisiitta: Stockmann

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluruusu ja sammal: Voiko jouluisempaa yhdistelmää ollakaan! Katso ohje ja askartele jouluruusu sammalpalloon

ansko

upea yhdistelmä- voin kokeilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.