Kasvituki syömäpuikoista x 3 – katso kuvat, miten saat kasvit tuettua hätätapauksissa

Kun kasvi alkaa muistuttaa kallistuvaa Pisan tornia, on kiire. Kasvituki on saatava ja nopeasti. Onneksi kotoa jo valmiiksi löytyvillä tarvikkeilla saa loihdittua tuen helposti.

Huonekasvit ovat itsensä herroja. Ne eivät kysele, löytyisikö sinulta kasvituki valmiiksi kaapista tai onko sinulla mahdollisesti juuri nyt aikaa käydä sellaista hankkimassa. Ei. Kun kasvi rojahtaa, se rojahtaa.

Joskus rojahtamisen syy on itse kasvissa, joskus kasvinhoitajassa, joskus syy saattaa löytyä nelijalkaisesta karvaystävästä, joka on noussut lattialta tekemään kasviin liian läheistä tuttavuutta.

Syyllisten etsintä ei kuitenkaan auta akuutissa hädässä. Tuki on saatava, ettei kasvi pahimmassa tapauksessa katkea ja tee itsestään ennenaikaista tomumajaa.

Lue myös: Onko huonekasvillasi kuivat tai keltaiset lehdet tai putoilevatko ne? Tätä kasvisi yrittää kertoa sinulle

Aasialaisen keittiön ystävät ovat etulyöntiasemassa, etenkin jos ovat tilanneet ruokaa kotiin eivätkä ole heittäneet ruoan mukana tulleita syömäpuikkoja pois. Syömäpuikot tarjoavat oivan kasvituen lyhyille ja keskipitkille kasveille. Isot ja raskaat kasvit ovat liian kova vastus suhteellisen heiveröisille puikoille.

Mikä parasta, puikkoja voi virittää usealla eri kasvin tarpeisiin sopivalla tavalla. Viritelmien tekoon voi tarvita muitakin välineitä, joten pelkillä syömäpuikoilla oman elämänsä MacGyverit eivät aina pärjää.

Joskus pika-avuksi tarkoitettu kasvituki toimii yllättävän hyvin, ja se saattaa jäädä pidempiaikaiseksi nojaksi. Katso kuvat viritelmistä, ja ota talteen ideat, jotka auttavat, kun maan vetovoima vetää kasviasi liiaksi puoleensa.

Kasvituki syömäpuikoista x 3

Kasvituki syömäpuikoista

Kilpipiilea ja kasvituki syömäpuikoista. Kuva: Johanna Keponen

Kuvan mukaiseen kasvitukeen tarvitset kaksi syömäpuikkoa. Aseta puikot viistosti multaan sopivan etäisyyden päähän toisistaan ja tue ne toisiaan vasten kasvin varren alapuolelta.

Kasvituki syömäpuikoista

Viirivehka ja kasvituki syömäpuikoista ja juuttinarusta. Kuva: Johanna Keponen

Tähän tukiviritelmään tarvitset kaksi syömäpuikkoa ja narua. Kuvassa on käytetty juuttinarua. Aseta syömäpuikot suoraan multaan sopivalle etäisyydelle toisistaan. Sido narun toinen pää ensin toiseen puikkoon ja sitten toiseen. Narun kireys riippuu kasvin koosta ja tuen tarpeesta.

Kukkatuki

Posliinikukka ja kukkatuki syömäpuikosta ja hiusklipsistä. Kuva: Johanna Keponen

Tähän tukeen tarvitset yhden syömäpuikon ja pienen hiusklipsin. Aseta syömäpuikko keskelle ruukkua tai muuhun sopivaan kohtaan, laita kasvin varsi nojaamaan tukeen ja kiinnitä klipsillä. Hiusklipsin sijaan voit käyttää esimerkiksi paperipuristinta.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvituki syömäpuikoista x 3 – katso kuvat, miten saat kasvit tuettua hätätapauksissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X