Huonekasvit

Kauneimmat joulukukat – kekseliäs joulukukka-asetelma x 6

Kauneimmat joulukukat voi ripustaa kattoon tai istuttaa pataan. Helpoilla koristeluideoilla luot tunnelmaa kotiin ja paketteihin.

Kauneimmat joulukukat viihtyvät muuallakin kuin ruukussa tai maljakossa. Katso sisustustoimittajan vinkit kekseliäisiin joulukukka-asetelmiin.

Lue myös: Joulukuusen hoito: näin estät neulasten varisemisen

1. Istuta kauneimmat joulukukat vanhaan pataan

Vanha pata, joka ei enää kelpaa ruoanlaittoon, käy hyvin astiaksi kukille ja kasveille. Punamarjainen orjanlaakeri sopii matalaan pataan, mutta istutuksen voi tehdä melkein mistä tahansa kukista. Yhdistele rohkeasti tai korosta yhtä lajia.

Kauneimmat joulukukat padassa

 

2. Pakettien päälle

Helppo ja nopea idea: koristele havuilla ja kuivilla luonnonoksilla lahjapaketeista näyttäviä ja jouluisia. Leimasimilla koristelet kätevästi kartonkisen kortin tai lahjapussinsulkijana toimivan pyykkipojan.

Lue myös: Joko kokeilit nahkapaperia? Ihanimmat lahjojen paketointi-ideat Dekon sisustustoimittajan vinkein!

Kauneimmat joulukukat paketointiin

 

3. Älä hukuta kuusta koristeisiin

Perinteinen elävä kuusi on monen suosikki upean ulkonäkönsä ja tuoksunsa ansiosta. Kaunista kuusta ei tarvitse hukuttaa koristeisiin, vaan sen voi koristella maltillisesti juuttikankaasta tehdyllä ja nauhaan ommellulla joulukalenteriköynnöksellä tai muilla yksinkertaisilla koristeilla. Tai miltä näyttäisi kuusi ilman koristeita? Rautalangasta taivuteltuihin tähtiin on pujotettu koristeeksi puuhelmiä. Seinäkalenteri on taiteilija Teemu Järven käsialaa.

Kauneimmat joulukukat, yksinkertainen joulukuusi

 

4. Ripusta joulukukat kattoon

Yrttiniput ja kuivakukat ovat perinteisesti roikkuneet sisällä taloissa. Joulun aikaan myös niillä saa tunnelmaa. Kuivakukkanipuista saa näyttävän kokonaisuuden ripustamalla ne riviin pöydän yläpuolelle. Kuivattavaksi kasveiksi sopivat yrtit, eukalyptys, punapippuri ja marjaoksaiset kasvit kuten marjakuisma. Astiat ja koriste Granit.

Kauneimmat joulukukat, kuivatut yrtit katossa

Lue myös: Tee itse kranssi luonnonmateriaaleista – lue ohjeet ja katso video

5. Tulppaani on kauneimmillaan isoissa nipuissa

Tulppaani on edukseen isoissa nipuissa. Kukilla koristellessa saa olla luova. Edes maljakkoa ei tarvita, vaan kukat voi laittaa mihin tahansa astiaan. Tulppaaneista saa pöydän komean keskipisteen laittamalla ne isoon vatiin tai korkeaan kulhoon. Kun säilytät tulppaanit viileässä ja lisäät astiaan riittävän usein vettä, kukat säilyvät pitkään. Pienet punasavikulhot Kyyrölän Savi.

Punaisia tulppaaneja isona kimppuna, kauneimmat joulukukat.

Lue myös: Paratiisi takapihalla: Jouluviikkoa piristävät punaiset tulppaanit

6. Sulje luonto palloon

Kuuseen ripustettavan joulupallon saa usein avattua. Sen sisään voi laittaa kauniin oksan ja vaikkapa askartelukaupasta saatavaa keinolunta.

Joulukukat voi asetella lasipallon sisään, kauneimmat joulukukat.

Lue myös: Vielä ehdit tehdä joulupalloja – neulo, kirjo ja askartele!

Tiedustelut: granit.com, kyyrolansavi.fi, teemujarvi.com

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kauneimmat joulukukat – kekseliäs joulukukka-asetelma x 6

Sinun täytyy kommentoidaksesi.