Huonekasvit Tilaajille

Kukat Aalto-maljakossa eivät enää roiku masentuneesti reunoilla! Nämä 5 nerokasta kikkaa mullistavat klassikkomaljakon käytön

Onko kukkien asettelu Aalto-maljakkoon mielestäsi hankalaa? Näillä viidellä keinolla saat luotua maljakkoon asetelman, joka ei lässähdä.

Aalto-maljakko on maljakkojen kestosuosikki, joka vielä vuosikymmentenkin jälkeen löytyy monen suomalaisen kaapista. Ihana klassikko kuitenkin tuppaa jäädä vähälle käytölle sen haastavan muodon takia. Maljakkoa varta vasten sidotut kimput istuvat siihen kyllä kauniisti, mutta irtonaiset kukat nojaavat surullisen näköisinä astian reunoihin.

Kukat Aalto-maljakossa
Tuttu näky monelle, jolla on Aalto-maljakko. Kukat roikkuvat maljakon reunoilta. Kuva: Anni Reenpää

Kukkakauppa Home in Gardenin omistaja Maria Hämäläinen noudattaa kukkien sidonnassa 1/3 sääntöä. Maljakko täyttää pinta-alasta vain kolmasosan ja kukat dominoivat asetelmaa.

Kaivattu lopputulos on kuitenkin hankala toteuttaa Aalto-maljakkoon, kun käyttää irtonaisia kukkia.

”Tarvitaan todella paljon materiaalia, jos haluaa, että koko maljakko täyttyy kukilla”, Hämäläinen sanoo.

Onneksi muutamastakin irtonaisesta kukasta saa aikaiseksi näyttävän asetelman, kun ne tukee hyvin. Testasimme viisi erilaista menetelmää, ja listasimme niiden plussat ja miinukset.

Lue myös: Näyttävä ja helppo kukkakimppu, jonka voi koota omassa puutarhassa kasvavista kukista – video näyttää, miten onnistut!

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.