Narsissi pärjää maaliskuussa ulkona, kunhan pakkanen pysyy alle kymmenessä asteessa.
Huonekasvit

Näin saat itsellesi ilmaisen narsissin 13.3.

Ilmaisia narsisseja jaossa – katso missä! Lue myös kymmenen ohjetta, joiden avulla pidät narsissit mahdollisimman pitkään hehkeänä.

Narsissien ystävät yllätetään erikoisella tempauksella tiistaina 13. maaliskuuta. Yhteensä 18 paikkakunnalla kukkien ystävä voi löytää työ- tai lenkkimatkansa varrelta ilmaisen ruukkunarsissin, kunhan hakeutuu kaupunkinsa tai kotikuntansa keskustaan.

Tarkkoja paikkoja ei ole kerrottu, joten kannattaa kulkea silmät auki.

Ilmaiset kukat tunnistaa siitä, että ne on pakattu pussiin, johon on sujautettu kortti, jossa lukee ”yksinäinen narsissi.”

Aivan pyyteetöntä ilmaisten kukkien jakaminen ei ole, sillä löytäjien toivotaan ottavan kukistaan kuvia ja jakavan niitä sosiaalisessa mediassa varustettuna aihetunnisteella  #yksinäinennarsissi.

Tempauksesta vastaavat kotimaisia kukkia kasvattavien kasvihuoneviljelijöiden etujärjestö Kauppapuutarhaliitto. Kukkia on jaossa isoimmissa kaupungeissa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja lisäksi 15 muulla paikkakunnalla. Näitä ovat Jyväskylä, Kuopio, Kokkola, Korpilahti, Vaajakoski, Iisalmi, Lohja, Joensuussa, Muuramessa, Pyhäjärvellä, Mynämäellä, Haminassa, Kotkossa, Lahdessa ja Karkkilassa.

Kaupungeissa satoja kukkia

Miksi hyvää mieltä tuovaa kevättempausta ei järjestetä jokaikisessä kunnassa?

”Asialla ovat vapaaehtoiset kasvihuoneyrittäjät. Kukkia jaetaan paikkakunnilla, joilla he ovat lähteneet mukaan”, sanoo liiton viestintäpäällikkö Minna Rantala.

Isoissa kaupungeissa kukkia on jaossa 200–300, pienemmillä 75–100.

Tempaus järjestetään kolmatta kertaa. Ensimmäisenä vuonna kukkia jaettiin vain Helsingissä.

Tetenarsissi on pienikukkainen kevätkukka, joka viihtyy viileässä ja kestää pakkasta. Kasvattajille se on tärkeä kukka, sillä ruukkuja on myyty vuosittain perinteisesti 3,5 miljoonaa. Eniten keväällä tekevät kauppansa tulppaanit. Pikkuhiljaa suosiotaan kasvattavat myös pastellinväriset hyasintit. Kotimaisia kukkia kasvatetaan noin 500 puutarhalla.

Jokainen suomalainen ostaa vuosittain keskimäärin kolme ruukkukukkaa. Pääsiäinen on joulun ohella aikaa, jolloin kotia koristellaan kukilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näin saat itsellesi ilmaisen narsissin 13.3.

svante primala

Joensuu esille, yhden Ilmaisen Narsissin #yksinäinennarsissi, löysin Niinivaaran vanhemman kirjaston Suvikadulta ulko oven edestä – http://www.kauniistikotimainen.fi … 9-10 aamulla, koemme … Keväällä Narsissin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.