Muulinkorva on herkkä kaunotar — parhaat vinkit trendikasvin hoitoon

Muulinkorva on suloinen vaaleanpunainen köynnöskasvi, joka ei löydy joka kodin ikkunanlaudalta. Muulinkorvan hennoissa korvanmuotoisissa lehdissä on kuitenkin sympaattista viehätysvoimaa. Innostu sinäkin tästä hurmurista!

Muulinkorva tai aasinkorva (Syngonium podophyllum) on vehkakasvien sukuun kuuluva köynnöskasvi. Muulinkorvasta on erilaisia lajikkeita – jotkut vaalealehtisiä ja jotkut tummalehtisiä. Kaikkia muulinkorvia yhdistää kuitenkin lehtien nuolimainen muoto ja hento puskamainen kasvutapa.

Lue myös: Tämän superkasvin haluat hankkia kotiisi – Helppohoitoinen sisäilmanpuhdistaja!

Muulinkorva nauttii vedellä suihkuttamisesta etenkin talvella, kun huoneilma on kuiva.

Muulinkorva nauttii vedellä suihkuttamisesta etenkin talvella, kun huoneilma on kuiva.

Kasvutapa ja valon tarve: muulinkorva kellastuu paahteessa

Muulinkorva tekee runsaasti uusia versoja ja kasvaa nopeasti. Kovin isoiksi huonekasveiksi muulinkorvat eivät kasva, mutta ne saattavat tarvita tukikepin tai seinän, johon nojata, kun hennot versot kasvavat pituutta.

Parhaiten kasvi voi hajavalossa tai valoisassa kasvupaikassa. Liiassa paahteessa lehdet saattavat kadottaa värityksensä tai muuttua liian vihreiksi.

Lue myös: Tunnetko jo tämän vihersisustustrendin? Lasipurkista ja muutamasta kasvista loihdit upean terraarion

Muulinkorvan kasvualusta, kastelu ja lannoitus

Muulinkorva on herkkä liialle ja liian vähälle kastelulle. Kastele kesällä noin kerran viikossa ja talvella kahden viikon välein. Anna pelkän pintamullan kuivahtaa kastelujen välissä. Jos multa pääsee liian kuivaksi, lehdet kärsivät nopeasti. Tarkista mullan kosteus sormenpäällä ja suihkuttele lehtiä säännöllisesti vedellä.

Myös liikakastelu on vaarana, etenkin kun kasvi tuottaa uusia versoja. Varo hukuttamasta pienokaisia veteen, muuten kasvi voi homehtua. Hyvä ratkaisu tähän on altakastelu. Kaada vettä aluslautaselle ja anna kasvi juoda sen, minkä tarvitsee.

Kasvi hyötyy lannoituksesta kesäkaudella jokaisella kastelukerralla. Sekoita nestemäinen lannoite kasteluveteen tai käytä ravinnepuikkoa kerran kuussa.

Muulinkorva Syngonium phodophyllum viehättää punertavalla värityksellään. Varo tämän kaunottaren altistamista auringonpaahteelle – silloin väri muuttuu vihreäksi.

Muulinkorva Syngonium phodophyllum viehättää punertavalla värityksellään. Varo tämän kaunottaren altistamista auringonpaahteelle – silloin väri muuttuu vihreäksi.

Multa ja mullanvaihto

Muulinkorvalle sopii tavallinen viherkasvimulta. Kuten muutkin lehtevät kasvit, myös muulinkorva hyötyy mullan ja ruukun säännöllisestä vaihtamisesta. Nuoren nopeasti kasvavan muulinkorvan voi siirtää joka kevät uuteen suurempaan ruukkuun, mutta täysikokoisena pelkkä pintamullanvaihto riittää. Kaapaise vähän pintamultaa pois ja lisää uutta tilalle. Tee mullanvaihto aina kasvukauden alussa, maalis-huhtikuussa.

Muulinkorva: näin leikkaat ja lisäät

Lisää muulinkorvaa leikkaamalla emokasvin juureen ilmestyvät versot terävällä veitsellä ja pistämällä kosteaan multaan tai vesilasiin juurtumaan.

Lähde: Tiina Savolainen, Inbloom

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Muulinkorva on herkkä kaunotar — parhaat vinkit trendikasvin hoitoon

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X