Eivätkö kukat asetu maljakossa kauniisti? Tämä käytännössä ilmainen kikka ratkaisee ongelmasi ja laittaa kukkaset ojennukseen

Teippi on mainio ja lähes ilmainen kukkatuki. Katso helpot ohjeet videolta ja kokeile itse!

Oletko pohtinut, miten leikkokukat saisi kauniisti maljakkoon? Erityisesti laakeat maljakot ovat hiukan hankalia kukille, joita ei ole sidottu kukkakimpuksi. Kukat lässähtävät ja nuokkuvat maljakon laidan ylitse, ja asetelma näyttää vaatimattomalta.

Luonnonkukat ja irtonaiset leikkokukat kannattaa tukea, jotta asetelmasta saa näyttävän. Vaihtoehtoja on monia. Voit hankkia valmiin kukkatuen, kuten kukkasiilin tai kukkasienen, tai askarrella tuen itse kanaverkosta tai teipistä.

Teippikikka on siitä mainio, että teippi on edullinen materiaali, joka löytyy usein jo valmiina kaapista. Maljakon suuhun teipattu ruudukko ei pistä asetelmassa silmään ja pitää kukat ojennuksessa. Vähälläkin määrällä kukkia saa näyttävän asetelman aikaiseksi.

Lue myös: Tee itse kukka-asetelma: Katso videolta helpot vinkit kauniiseen lopputulokseen

Teippi maljakon suulla

Teippikikka on täydellinen ratkaisu vaikkapa juhlapöydän kukka-asetelmaan. Kuva: Anni Reenpää

Läpinäkyvä teippi kukkatukena – näin se tehdään

Teippituki on hyvä ratkaisu etenkin juhliin, jossa kukkien täytyy pysyä ojennuksessa rajattu ajanjakso. Parissa vuorokaudessa maljakosta ehtii nousta kosteutta, joka aiheuttaa sen, että teipit alkavat irtoilla.

Maljakon vesi olisi hyvä vaihtaa, ja maljakko pestä parin päivän välein. Silloin teippituki on purettava ja tehtävä uudestaan. Tämän voi välttää lisäämällä maljakkoon kastelukannulla uutta vettä ja leikkaamalla yksittäiselle nuutuneelle kukalle uuden imupinnan.

Viimeistään neljän päivän päästä vesi kannattaa vaihtaa ja maljakko pestä, jotta kukat pysyvät kauniina.

Lue myös: Roikkuva kukka-asetelma x 3: Näin toteutat juhlien trendikoristeen

Tarvikkeet:

 • Läpinäkyvää teippiä esimerkiksi askartelukaupasta tai ruokakaupasta
 • Maljakko, jossa on vettä
 • Leikkokukkia tai luonnonkukkia
 • Terävä veitsi tai kukkasakset
 • Sakset

Katso videolta, miten teipistä tehdään kukkatuki:

Tee näin:

 1. Täytä puhdas maljakko vedellä. Varmista, että maljakon reunat ovat kuivat ja puhtaat. Teippi ei pysy kovin hyvin kosteassa tai likaisessa pinnassa.
 2. Kiinnitä maljakon suuhun teippipaloja ristiin rastiin.
 3. Leikkaa maljakon reunan yli menevät teipin kärjet siisteiksi saksilla.
 4. Jatka kunnes teipit jättävät sopivan kokoiset aukot kukille. Teippiä ei kannata käyttää mielinmäärin, jotta kukille jää tilaa. Jos maljakko on suuri ja pyöreä, riittää yleensä yhteensä 5-9 teippiä.
 5. Leikkaa kukkien varsiin tuoreet imupinnat terävällä veitsellä.
 6. Asettele kukat teippien väleihin jääneisiin aukkoihin.

Juttua varten on haastateltu kukkakauppa Home in Gardenin omistajaa Maria Hämäläistä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Eivätkö kukat asetu maljakossa kauniisti? Tämä käytännössä ilmainen kikka ratkaisee ongelmasi ja laittaa kukkaset ojennukseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X