Huonekasvit

Tulppaanihieronta tekee tavallisista tulppaaneista aivan uudennäköisiä – katso videolta, miten helposti taivutat ja avaat tulppaanit

Tulppaanihieronta on Instagramissa hashtagilla #tulpanmassage leviävä kikka. Etenkin ruotsalaiset ovat trendistä innoissaan.

Tulppaanihieronta villitsee! Englantilainen kukkastylisti Willow Crossley julkaisi Instagram-tilillään 12.tammikuuta 2021 videon, jossa hän esittelee hauskan kikan tulppaanien ulkonäön muokkaamiseen. Kikan Crossley kertoo oppineensa jo pari vuotta sitten, kun hän näki kuvia kukista, joiden lajia ihmetteli, kunnes tajusi niiden olevan avattuja tulppaaneja. Tulppaanihierontavillitys alkoi versoa.

Lue myös: Miten tulppaanit saa säilymään kauniina pitkään? Yksi kikka on ylitse muiden

Ruotsissa vinkistä innostui muun muassa skånelainen arkkitehtiopiskelija, joka julkaisi 26. tammikuuta Instagram-tilillään videon ja kuvia tulppaanien avaamisesta. Samoin teki seuraavana päivänä omalla tilillään niksistä kiinnostunut bloggaaja ja juontaja Malin Persson. Perssonin tilillä on vajaa 50 tuhatta seuraajaa. Tämän jälkeen tulppaanihieronta-aiheisia videoita ja kuvia on alkanut ilmestyä Instagramiin kuin tulppaanin taimia keväiseen kukkapenkkiin.

Tulpanmassage-hashtagista huolimatta kovin syvällisestä hieronnasta ei loppujen lopuksi ole kyse. Käytännössä tulppaanin terälehdet vain taivutetaan auki. Crossley kertoo postauksessaan, että tempun nimi on englanniksi reflexing. Reflexing tarkoittaa suomeksi esimerkiksi heijastamista. Tempun voi tehdä tulppaanien lisäksi myös ruusuille.

Tärkeintä on tehdä taivutus hieman ikääntyneille kukille. Juuri puhjenneet kukat eivät taivu yhtä hyvin ja saattavat haljeta helpommin. Kukkia voi kosteuttaa vedellä täytetyllä suihkepullolla ennen avaamista ja avaamisen jälkeen.

Tulppaanit maljakossa
Tulppaanit ennen ”hierontaa” eli auki taivutusta.
Tulppaanihieronta avaa tulppaanin terälehdet.
Tulppaanihieronta on avannut kukan aivan uudenlaiseksi. Terälehtien taivutus muuttaa tulppaanien ulkonäköä huomattavasti.

Lue myös: Tulppaanien sipulit jätetään nyt varsiin kiinni: sido kestävä sipulikimppu!

Näin kokeilet somekikkaa ja ”hierot” tulppaanit auki

  1. Laita kaupasta ostetut ja kotiin tuodut tulppaanit tavallisesti maljakkoon. Anna niiden olla maljakossa muutama päivä, jos kukat ovat kovin nupuillaan tai juuri auenneita.
  2. Tulppaanihieronnan voi tehdä kahdella tavalla. Voit hieroa tulppaanit yksitellen auki joko maljakossa tai ottaa yhden tulppaanin aina kerrallaan käteen, ja hieroa sen auki. Helpompi tapa on pitää tulppaanit maljakossa, jolloin tulppaanin voi avata kahdella kädellä.
  3. Aloita tulppaanin terälehtien avaus ulommaisista terälehdistä, ja etene sisimpiä kohti. Käsittele yksi terälehti kerrallaan.
  4. Ota terälehdestä varovaisesti kiinni, ja taivuta sitä hellävaraisesti taipumaan ulospäin eli toiseen suuntaan kuin se luonnollisesti taipuu. Ota terälehdestä kiinni ja taivuta sitä mahdollisimman läheltä tyveä, ulkoreunoilta taivuttaessa terälehti voi revetä helposti.
  5. Käsittele kaikki tulppaanit samalla tavalla.
Tulppaanihieronta avaa tulppaanien terälehdet.
Kaikkia tulppaaneita ei ole pakko taivuttaa auki. Kiinnostava kimppu syntyy, kun osa tulppaaneista on avattu ja osa jätetty avaamatta.

Katso videolta, miten tulppaanihieronta tehdään

Aiotko kokeilla tulppaanihierontaa? Pidätkö enemmän tavallista vai auki taivutetuista tulppaaneista? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tulppaanihieronta tekee tavallisista tulppaaneista aivan uudennäköisiä – katso videolta, miten helposti taivutat ja avaat tulppaanit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.